torsdag 6 juli 2017

The Instruments of Control (The Revanche Cycle, book 2)

Jag läser vidare i The Revanche Cycle och detta är alltså andra boken i serien. Och jag gillar den fortfarande mycket! Det är fortfarande ett myller av människor (fast författaren har tagit livet av ett antal sedan jag började läsa bok 1)(en av mina favoritkaraktärer är numera totalt massakrerad)(attans) och ett ännu större myller av intriger. Ibland undrar jag ifall det finns några överhuvudtaget i den här världen som bara går upp på morgonen, äter frukost, jobbar, äter middag och går och lägger sig utan att under tiden med ett halvleende och dolska blickar planera att mörda sin chef, arbetskollega, bästa barndomsvän, fru eller barn bara för att få mer makt eller pengar eller helst bägge delarna. Det är mycket intrigerande, och absolut ingen går att lita på. Alla står sig själva närmast, och om det mot all förmodan finns någon som älskar någon annan och försöker sätta den personen främst och skydda och leva för henom... så tas denne någon raskt ur sina illusioner, får sitt liv raserat och får lära sig att inte vara så mjuk och dum.

Jag kan bli lite trött.

(och på ganska många ställen skumläste jag en del när intrigerna blev för omständliga och de dolska blickarna för många och de elaka händerna som förväntansfullt gneds mot varandra bara blev för mycket)
(utom när det var fullständigt skogstokige lönnmördaren Simon Koertig som förväntansfullt gned sina elaka händer, eftersom Simon Koertig är så ond och vidrig att det är en ren fröjd att läsa om honom, plus det att alla hans finurligt elaka planer alltid så storslaget går åt fanders...)

Mari Renault försöker tänka och leva gott, och vill så gärna bli en sagans riddare - men hon har egentligen en liten rasande djävul inuti sig som släpps lös mer och mer, och vid ett tillfälle när Mari släppt på kontrollen och får tag på en yxa så blir det... ja, helt hysteriskt rått och blodigt.

Felix är en annan som så gärna skulle vilja leva ett gott liv som värdshusvärd i en liten stad vid stranden. Problemet är att hela världen är emot honom, att han liksom hamnar i centrum av alla andras intriger och folk försöker döda honom vart han går. Det får banne mig finnas gränser, så han försöker slå tillbaka, intrigera tillbaka mot intrigmakarna. Men... han är inte så bra på det där.

Vidare har vi en maktgalen kung, en maktgalen kejsare, en maktgalen affärsman, en maktgalen häxa och ett antal andra maktgalna individer. Det är magi, blod och intrigerande på olika nivåer i en salig blandning med snabba POV-skiften, och jag måste - precis som efter första boken - nog ganska omgående ge mig i kast med bok 3 medan jag fortfarande har koll på alltihop.

Titel: The Instruments of Control
Serie: The Revanche Cycle #2
Författare: Craig Schaefer
Utg år: 2015
Förlag: Demimonde Books
Köp den tyvärr inte i Sverige, men till exempel här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar