Om mig

Jag är en barn- och skolbibliotekarie som läser sanslöst mycket böcker. Nästan pinsamt många. Visst, jag behöver läsa mycket eftersom jag har ungefär 100 bokprat om året för barn mellan 6 och 16 år - men de boktravarna jag släpar hem är nästan oförsvarbara. Fast det är ju så roligt...för att inte tala om att köpa hem onödigt många tjocka fantasyromaner. Verklighetsflykt är bra. Men de flesta barnböckerna går snabbt att läsa, så det är klart att jag ändå hinner läsa många vuxenböcker också. Det finns ju en hel värld att upptäcka, och jag blandar och njuter friskt av fantasy, klassiker, romance, deckare och allt möjligt annat som inte låter sig etiketteras.

Hoppas du får många lästips i min blogg! Att du håller med mig i det jag tycker ibland eller att du tycker tvärt emot mig ibland (och då är det roligt om du skriver en kommentar!).

Jag skriver om alla böcker jag läser. Och tycker jag inte om en bok så skriver jag det, men också varför jag tycker den är dålig. Oftast finns det ändå något bra även i de dåliga böckerna och då försöker jag förstås lyfta fram det också.

7 kommentarer:

 1. Hej!

  Vi på förlaget Modernista undrar om du skulle vara intresserad av ett recensionsexemplar av Veronica Roths senaste bok Insurgent.

  I så fall får du gärna maila tillbaka din adress till oss.

  Alexandra Holm

  SvaraRadera
 2. Meddelande:
  Hej
  Jag är lite framfusig men vill höra med dig om du skulle vara intresserad av att läsa våra debutböcker och recensera dem och i så fall skickar jag över dem i PDF till dig via mail som du kan sända mig via min mejladress. Vi debuterade under 2013 med Röd Vinterängel samt Ankharen och vi är väl det nya svenska författarparet, och böckerna finns att köpa på Adlibris, Bokus m fl. samt via vår egen Widgetshop. Du kan läsa lite om oss och de recensioner vi fått på vår hemsida:
  www.bra-leve-forlag.se
  Vi är i verkligt behov av lite draghjälp för att komma ut så vi uppskattar verkligen den hjälp vi kan få och dessutom är våra böcker bra Tack på förhand!
  Tove Birkeland Brandt

  --

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för erbjudandet, men jag avböjer. Det är väldigt sällan jag läser deckare så det känns inte som min grej riktigt.

   Radera
 3. Hej,
  Jag har ganska nyligen insett att marknadsföring av vad jag skrivit måste göras av mig själv. Naivt, javisst! Men förlaget var väl inte så tydligt i informationen. Jag debuterade 2016 med en relationsroman - Hjärngrepp. Den handlar om att leva med en kontrollerande man. Kvinnan i romanen hamnar i ett förhållande, som mest kan liknas vid en minisekt med en manipulativ, karismatisk man. Skulle du vilja recensera den? Hälsningar, Karin Eberhardt Grönvall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för erbjudandet, men jag avstår. Jag läser ytterst sällan recex pga tidsbrist. Men lycka till med din bok och ditt skrivande!

   Radera
 4. Inspirerande blogg! Stort tack!

  SvaraRadera