onsdag 28 december 2016

The Ideal Wife

Lyckopiller-dags. Mary Balogh-dags. Jag grävde mig ner till hennes tidiga utgivning igen och hittade The Ideal Wife. 

Och möts direkt av en stöddig earl med vackert utseende, välfylld plånbok och en tveksam inställning till det där med giftermål och sånt. Han har precis blivit earl (efter att ha ärvt titeln av någon rätt avlägsen släkting) och hade gärna som rik sådan levt loppan resten av sitt liv. Men med titeln kom krav: skaffa fru och arvingar. Och earlens mamma och systrar är helt inställda på att klara av den detaljen åt honom. De har redan sett ut en lämplig ung kvinna och väntar sig nu bara att unge herr earl lydigt ska fria till henne. Han har ju alltid gjort som de har sagt åt honom förr?

Men nä, nu vill han inte mer. Han vill ta hand om sitt eget liv, och fru känns jobbigt. Särskilt den där de har sett ut till honom. The Ideal Wife skulle i stället vara en grådaskig och stillsam kvinna av något slag som kunde gömmas undan på något lantgods, göras med barn och sedan glömmas bort så att han själv kunde leva livet i fred.

Jaha.

Så när Abigail, vår hjältinna, stiger in i Earlen av Severns hus för att av honom få ett rekommendationsbrev till att kunna söka arbete med (hon är avlägset släkt till earlen) är hon förstås precis den anonyma, obemärkta kvinna earlen tänkte sig. Tråkiga bruna kläder, stillsam och tyst är hon också. Han friar bums till henne (max 10 minuter, kan vara rekord även för en romance) eftersom mamman och systrarna är i faggorna med det där tvångsgiftet. Och Abby tackar ja.

Abby? Tyst? Obemärkt? Stillsam? Gömmas undan???

Hahahaha...hehehe.... ehhh - nej.

Gud vad jag älskar att läsa böcker som den här. Skulle kunna fylla ett badkar av dem för att ligga och vältra mig i dem och må bra. Earlar med skrattgrop, humor och pengar kan jag aldrig få nog av.

Titel: The Ideal Wife
Författare: Mary Balogh
Utg år: 1991, nyutgåva 2008
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här

3 kommentarer:

 1. Jag satt och kollade bokbloggar för jobbets skull (skolbibliotekarie) och blev förtjust rent privat av att se detta inlägg - och sedan alla andra Mary Balogh-inlägg! Råkade på hennes Survivors Club-serie förra året och läste prompt allihop (utom den sista som inte kommit ut då) och sedan några till. De har blivit lite av en guilty pleasure - fast inte så värst guilty för hon är ju så trevlig att läsa. Kul att få så många tips på ännu fler! (Fast jag borde ju i första hand se till att läsa den där sista Survivors Club-boken.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis laddat hem första boken i just Survivors Club-serien - det är nästa Balogh-läsning! Ja, guilty pleasure fast ändå inte liksom eftersom hennes böcker är så mycket bättre än de andra i historisk romance-genren. Tycker jag i alla fall :)

   Radera
  2. Jag läste andra boken först och fastnade för den. Vet inte om jag skulle fastnat för första boken tillräckligt för att läsa vidare, men den är helt OK den också. Och jag gillar att händelserna i de olika böckerna överlappar varandra, det känns nästan som en TV-serie av Lost-typ, med avsnitt som fokuserar på olika personer.

   Jag har inte läst så mycket annan historisk romance. Ett par Catherine Cookson en gång i tiden. Och Outlanderböckerna, men de är ju någon sorts genrehybrid.

   Radera