torsdag 1 december 2022

En lista på 34 böcker

Hej hallå! Jodå, jag finns fortfarande, lever och trivs alldeles utmärkt med livet och allting. Men jag vet, jag VET... jag har inte hörts av här på bloggen sedan i maj så man kunde ju tro att jag krupit in under en sten och försvunnit. Det har jag inte. Däremot gick jag nog in i någon slags bloggvägg samtidigt som jag nästan inte läste alls. Så jag lät bloggandet vila lite. 

Det som hände då var: läslusten kom tillbaka! Med utropstecken! Jag kände ungefär att "wow, jag kan läsa precis vad jag vill, utan att behöva formulera något om varför jag gillade eller varför jag inte gillade". Och det är ju jätteknäppt, för jag har alltid läst precis vad jag vill och inte haft några läsplaneringar eller krav hängande över mig, alltid undvikit recex just för att slippa kraven. Och jag älskar ju att skriva, älskar att öppna ett tomt blogginlägg och skriva loss om en bok - så varför, varför, varför kände jag den där friheten "slipper att skriva om boken och kan läsa vad jag vill"...? Har ingen aning. Förstår mig inte på mig själv. 

Och så nu kände jag ett plötsligt skriv-kli. För det ÄR ju kul att blogga. Och jag har saknat att själv gå in och läsa vad jag tyckte om vissa böcker jag läst (hehe, jodå, jag är själv mitt största fan och står säkert för över 50% av trafiken till min blogg...). Så: nu skriver jag.

Grejen är då att jag har läst och läst och läst och läst och inte skrivit ett dugg, och har alltså en oöverkomligt lång lista över böcker att blogga om som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Inte orkar jag skriva om dem alla, för då dödar jag säkert all skrivlust jag nu har fått, och kanske läslusten, och kanske tangentbordet och nattsömnen och allt möjligt, så det låter jag bli.

Jag gör så här:

Nedan är en lista över alla böcker jag läst sedan maj. De jag nu känner att "DEN bara MÅSTE jag skriva om" kommer jag (troligen) att skriva blogginlägg om framöver. Men de andra får vara. Vad jag dock skulle bli glad över (om det finns någon bloggläsare som orkat läsa ända hit) är en kommentar här eller på facebooksidan om det är någon av böckerna i listan nedan du väldigt gärna hade läst ett blogginlägg av mig om. Så kan jag prioritera lite :)

The hills have spies (Mercedes Lackey)

The burning white (Brent Weeks)

Ryttare (Jilly Cooper)

Delhis vackraste händer (Mikael Bergstrand)

Volvo lastvagnar (Erlend Loe)

De sju systrarna (Lucinda Riley) (jamen, jag var ju tvungen att prova?)

Stormsystern (Riley) (...och gissa om jag fastnade...jodå)

Skuggsystern (Riley) (hårt, alltså jag sträckläste de här, allihop!)

Pärlsystern (Riley)

Månsystern (Riley)

Solsystern (Riley)

Den saknade systern (Riley) (men vad fasen, den är ju inte sista i serien utan jag måste VÄNTA på en bok TILL? Inte OK!)

Hemmet (Mats Strandberg)

Kvinnan på tåget (Paula Hawkins)

Kungariket (Jo Nesbö)

A deadly education (Naomi Novik)

The Soul weaver (Carol Berg)

The Perfect Rake (Ann Gracie)

Much ado about you (Eloisa James)

Kiss me Annabel (Eloisa James)

Daughter of the ancients (Carol Berg)

Slutet på världen som vi känner den (Erlend Loe)

The taming of the duke (Eloisa James)

Pleasure for pleasure (Eloisa James)

Under samma tak (Christina Lindström & Jan Andersson)

Fvonk (Erlend Loe)

Devil's Bride (Stephanie Laurens)

Det sista kungadömet (Bernard Cornwell)

1794 (Niklas Natt och dag)

Arvejord (Maria Turtschaninoff)

När vargarna kom (Charlotte McConaghy)

Fugitive Telemetry (Martha Wells)

Som i en dröm (Julia Quinn)

The Raven Prince (Elizabeth Hoyt)
2 kommentarer:

 1. Härligt att du är tillbaka. Oavsett om det är tillfälligt eller ej (jag hoppas på ej).

  Oj, vad många härliga böcker du har läst. Som alltid är jag ju nyfiken på vad andra tycker om de böcker jag har tyckt saker om och du ska prioritera dem eller ej vet jag inte, men det skulle vara kul att läsa vad du tyckte om Delhis vackraste händer, Volvo lastvagnar, Hemmet, Kvinnan på tåget, Kungariket och När vargarna kom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad bra med input, tack Monika! Då kommer jag nog att plocka dessa från högen när jag bloggar vidare. (och ja, jag hoppas också att skrivlusten håller i sig!)

   Radera