söndag 2 december 2018

A Kiss at Midnight

Jag har läst en bok tidigare av Eloisa James, When Beauty Tamed The Beast, andra boken i Fairy Tales-serien där klassiska sagor skruvas till med romantisk touch. Den gillade jag så mycket att jag skröt om hur jag skulle läsa resten av böckerna i sagoserien, och mycket mer av Eloisa James också. Sen vet jag inte vad som hände, för jag har inte läst något av henne sedan dess. Nu så!

A Kiss at Midnight är första boken i Fairy Tales (men man kan läsa dem helt fristående), och förstås handlar det om Askungen. Kate Daltry lever med sin styvmor, som sedan Kates far gick bort för sju år sedan missköter godset, säger upp anställda och kör ut hyresgäster från stugor och gårdar. Och så använder hon alla pengar på att köpa klänningar åt sig och sin dotter (Kates styvsyster alltså). Kate försöker täcka upp förvaltarens (och några andras) jobb sedan denne sagts upp, och har inte fått några nya kläder på många år.

Nu ska styvsystern gifta sig, och det är rätt akut eftersom hon redan är gravid. Först måste de dock ha sin vigsel godkänd av en prins, som också är släkt med blivande brudgummen, och ska för detta fara iväg till prinsens slott där det ska bli förlovningsbal. Det är prinsen som ska gifta sig, med en rysk prinsessa som har mycket pengar. Styvsystern har dock blivit hundbiten i läppen och känner sig ful - därför kräver styvmamman att Kate ska hoppa in, fara med styvsysterns brudgum till prinsens förlovningsbal och låtsas vara sin styvsyster. Går säkert bra, bara hon ständigt har med sig styvsysterns fjolliga hundar samt bär peruk.

Alltså. Läs igenom stycket ovan igen. Känns det tillkrånglat? Hehe. Än värre blir det när ungefär hälften av gästerna där ser att det inte alls är rätta styvsystern som kommit, och när Kates gudmor är där, och kallar Kate vid rätt namn, och när styvsystern själv blir kurerad från sitt hundbett och också dyker upp och... ja. Låt oss säga så här: storyn är svag. Och mitt i alltihop blir förstås prinsen och Kate kära i varandra, trots peruker, hundar och annalkande rysk prinsessa.

Det blir rätt fånigt, och trots att dialogerna mellan prinsen och Kate är rätt kul så håller inte deras romans så där värst - prinsen verkar mest bli kär i det faktum att Kate vägrar behandla honom som prins utan pratar med honom som om han vore en vanlig människa. Och så tycker de om att kyssas. Och prinsen luktar gott. Äsch, jag vet inte, det är väl OK men jag blir så trött på onödiga peruk-klä-sig-till-syster-grejen, fattar inte riktigt vitsen med den. Slutet är rätt kul och Kates gudmor har sina poänger. Jag ger Eloisa James några chanser till.


Titel: A Kiss at Midnight
Serie: Fairy Tales #1
Författare: Eloisa James
Utg år: 2010
Förlag: Avon Books
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar