torsdag 25 juni 2020

Dancing with Clara

Dancing with Clara följer direkt på händelserna i Courting Julia och vi får läsa vidare om Freddie. Han var den skurkaktige kusinen med de stora spelskulderna som försökte kidnappa Julia för att tvinga henne att gifta sig med honom så han kunde komma åt hennes pengar och bli av med sina fordringsägare. I slutet av Courting Julia har han slunkit iväg till Bath, i skam, och han är inte ens med på Julias och Dans bröllop.

Nu är han alltså i Bath, och får en egen bok. Han måste ha tag på pengar. Han kan inte be pappa om mer nu, det är för mycket och för pinsamt och snart hamnar han i fängelse om han inte kan betala sina skulder. Utväg: gifta sig rikt. (Jobba? No, no, vi pratar en "gentleman" här och att jobba är liksom inte det man gör) I Bath har han raskt hittat tre lämpliga äktenskapskandidater: en rätt söt men oerhört pladdrig ung kvinna med stormrik far som dock "bara" är företagare av något slag. Inte rätt kretsar, alltså. Hon går bort. Och så har vi änkan som är rik, och villig att träffa honom både utom och inom äktenskapet och helst tillbringa alla nätter med hett sex. Helt OK, men hon är liksom för mycket... änka? För mycket av allt? Tar hans tid? Tredje alternativet är en ung kvinna som är enda arvtagare till faderns enorma förmögenhet. Bra familj på alla sätt - men hon är ju så vansinnigt trist att se på. Blek, sjuklig, med mängder av tungt mörkt hår. Och så sitter hon i rullstol eftersom hon inte kan gå. Men, OK. Han kan ju gifta sig med henne, behöver säkert inte ens genomföra bröllopsnatten pga "crippled", sen ta hennes pengar och dra till London och återuppta sitt festliga liv med spel, kvinnor och sprit.

Så Freddie klistrar på sig sitt vackraste leende, tänder "få-kvinnor-på-fall"-glimten i ögonen och stegar bort till Clara där hon sitter i sin rullstol i the Pump Room.

Så klart Clara begriper att Freddie bara är ute efter hennes pengar, att han är en lycksökare som bara ljuger om hennes "inre skönhet" och hennes hår som hennes "crowning glory". Hon är ju inte dum. Men nu är det så att denne Freddie är en av de snyggaste karlar hon sett. Och hon vill ha sex. Så varför inte ta denne man, när han nu överdrivet slingrar sig runt hennes rullstol och låtsas att hon är så fantastisk? Hon tackar ja till hans frieri, och efter två dagar är de man och hustru.

Och happily ever after? Alltså, det tar ju hela boken först (såklart). Freddie måste förändras från lömsk skurk till trevlig ung man som vill förbättra sitt liv, och Clara måste förändras från överbeskyddat barn till ung kvinna som bestämmer över sig själv och sin kropp. Mary Balogh är en fantastisk romance-författare, och den här boken är osläppbar. Jag läste den direkt efter den frustrerande Det nionde sällskapet just eftersom jag behövde motgift i form av en bok som slukade mig. Och det gjorde den - jag kunde inte sluta läsa, var tvungen att hänga med Freddie och Clara tills de redde ut sina liv och alltihop, och kom ihåg att: det är så här jag vill vara när jag läser. Helt där, med intressanta människor som utvecklas.


Titel: Dancing with Clara
Serie: Sullivan #2
Författare: Mary Balogh
Utg år: 1993
Förlag: Signet
Köp den till exempel här, här eller via Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar