onsdag 19 februari 2014

Game of Thrones! Boxed set! Lycka, lycka, lycka!!

För några veckor sedan skrev jag det här inlägget på LitteraturMagazinet:


Kolla! Kolla! Se vad jag har köpt och precis packat upp!! Hela boxen med alla fem Game of Thrones!! *dansar en liten lyckodans på köksgolvet*

- Men Carolina! Är du egentligen riktigt frisk? NÄR har du tänkt att läsa allt det här? Fatta att varje pocket är löjligt tjock och har löjligt liten text?

- Men...det finns ju långa nätter?

- Då borde du som alla andra ligga och sova. Inte läsa fantasy. Kan du inte helt enkelt bara se TV-serien i stället? Den sammanfattar ju handlingen rätt bra, och så är det smaskiga sexscener?

- Äsch. Jag försökte. Men jag kom någonstans till mitten av säsong 1, sen tröttnade jag och oäkte maken fick se resten själv. Även om det är aldrig så bra fantasy så är TV-formatet inget för mig. Jag måste skapa mina egna bilder.

- Och...jag råkar veta att du ju redan har läst en stor del av serien? Varför nu lägga ner löjligt många timmar på något du redan läst??

- För att det är så utomordentligt bra fantasy! Och, visst, jag läste de tre första böckerna i serien när de kom. Men jag fick problem. Game of Thrones är väldigt bra, men väldigt komplexa. Det är miljoner människor och intriger att hålla reda på. Jag hade stora svårigheter när jag satte igång med läsningen av tredje boken och det hade gått ganska lång tid sedan jag avslutade bok två. Jag kom inte in i handlingen och hade glömt bort vilka de flesta var. Fjärde boken blev liksom aldrig av att jag läste. För att inte tala om femte. Men jag ville ju! Och enda sättet (tyckte jag) var ju att köpa hela serien på en gång och sedan börja om från början. Och det ska jag göra nu! Jubel!!

Det där skrev jag alltså i början på januari. Hur går det då, det där GoT-läsandet? Ja. Jo. Det är fortfarande fantastisk läsning. Men det ÄR tjocka böcker. Och jag har verkligen haft ont om lästid den senaste tiden. Så, ja, jag har väl alldeles snart läst ut bok två. Pengarna jag gav för GoT-boxen ger långvarig underhållning för pengarna. Bra ekonomi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar