fredag 8 augusti 2014

Härliga semesterläsn...eller vänta här nu??

Jaha, du, Carolina. Har du nu läst alla de där böckerna du skröt om i något inlägg i början på sommaren att du skulle läsa? Plöjt böcker så det stänkt om det? Bombat bloggen med inlägg?

Eh... Nej. Det blev liksom inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Nähä? Men du har ju precis haft semester. I fem veckor!! Och trädgården ser ut som skrutt, så där har du verkligen inte varit och arbetat. Blek är du också, så du har inte varit på stranden och solat och badat. Så nog måste du ha hängt med näsan i någon bok typ hela tiden?

Mja. I början av semestern, kanske. Men sen? Sen har jag i princip inte läst mer än en enda bok under nästan tre veckors tid. Fast den var tjock, det var den.

En bok? En bok?? Du?

Det var en jätte-jätte-jättetjock bok, faktiskt. Gabaldons Dragonfly in Amber. Den tog tid. Och så var den rätt tråkig i början. Jag somnade många gånger.

Men du har ju varit l-e-d-i-g?

Som jag sa: Det blev inte som jag tänkt mig. Jag laddade min Kindle smockfull med bra böcker. Jag lastade in även vanliga böcker i husbilen. Lite romance och barnböcker och sånt. Men sen - sen kom det där O-ringen där jag i år inte orienterade utan jobbade i tävlingsexpeditionen, och var så trött varje kväll att jag inte orkade läsa något (och då är jag trött, det vill jag lova). Och så var vi med husbilen på semester i Europa, och körde hit och körde dit och turistade här och turistade där och kom vilse på småvägar och lagade mat sent på kvällen...och nä. Det blev liksom inte mycket läsande då heller.

Jaha. Så vad du vill ha sagt är att du tycker det är skönt att vardagen nu drar igång? Att du hinner läsa mer när du inte är ledig från jobbet?

Jepp. Tydligen är det så. Ge mig lite mörka kravlösa höstkvällar, nu bara.

10 kommentarer:

 1. Vilket roligt skrivet inlägg :) Planerad läsning blir sällan som man tänkt sig. Men vad gör det, det finns ju så mycket annat roligt här i livet också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jodå, jag har haft mycket annat roligt. Och så är jag grymt sugen på att läsa massor av böcker nu, så det här semesteruppehållet var väldigt bra för läslusten... (fast jag vet inte om det behövdes)

   Radera
 2. Tyckte också att början var kass på Dragonfly. Men resten av serien har jag älskat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men den tog sig i andra halvan, och jag tänker definitivt läsa alla böckerna i serien :)

   Radera
 3. Nä, det blir aldrig som en tänkt sig med läsningen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Nu var det Familjeliv och Intressanta Samtal med Barnen som tog mest tid, faktiskt. Och det är ju ändå en bra sak. Önskar bara att jag hade haft 5 veckors semester till.

   Radera
  2. Jag har mest läst till jobbet får jag erkänna. Kom helt av mig med Henrietta Lacks, så nu blir det lite stressigt att hinna till bokcirkeln...

   Radera
  3. Den har jag inte ens börjat på... :(

   Radera
 4. Jag hade behövt en semestervecka till, minst, för att få läst iaf delar av min läs-hög. Mörka, mysiga höstkvällar låter plötsligt lockande

  SvaraRadera