torsdag 20 augusti 2020

Indiscreet

Den unga änkan mrs Catherine Winters bor i en liten by där alla känner varandra. Hon lever ensam med en liten hund, i en stuga invid floden, har en fin trädgård och ett lugnt och bra liv, får en del inkomster för att undervisa herrskapsbarnen på det närliggande godset i piano men klarar sig annars bra på sitt underhåll. Nu raseras allt detta, och det är Viscount Rawleighs fel. Han är tvillingbror till godsherren, och kommer på besök ett par veckor med sina vänner (det är de som är "the Horsemen" i trilogins namn förresten).

Rawleigh ser Catherine stå vid sin trädgårdsgrind och le trevligt mot honom (hon tror nämligen att det är tvillingbroren som kommer och honom är hon ju bekant med) och bestämmer ganska omgående att det där är en snygg kvinna han ska lära känna närmare. När han dessutom får veta att hon är änka så blir han helt till sig: snygg ung änka = lovligt villebråd som hans mistress att ha lite kul med under tiden han är kvar i trakten. Han stegar hem till henne och lägger fram sitt generösa förslag ("låt oss ligga, jag vill och det är kul" ungefär). Hon säger nej. Och Rawleigh förstår ingenting. Vadå "nej"??

Han fortsätter nedlåta sig till att hälsa på henne, ha samtal med henne, bjuda upp henne på balen, kyssa henne i ett mörkt hörn av parken (och hon verkar minsann tycka om den där kyssen), och till sist tycker han att hon visar alla tecken på att ha ändrat sig, och att hon nu vill ha honom också. Han går hem till henne igen en sen kväll. Och hon säger... fortfarande nej. Han blir skitförbannad, och går hem igen. Tyvärr ser han sig inte om när han går ut från hennes hus, och han blir sedd. Det är detta som är titelns "indiscreet". Nu sätter nämligen byns skvaller igång att mrs Winters tar emot herrbesök på kvällarna, och så kan vi inte ha det. Hon blir totalt utstött, hatad och till och med ombedd att inte komma till kyrkan - inom loppet av ett dygn har hennes så fina och lugna liv totalt raserats. Fast hon inte har gjort något! Och det värsta är att detta inte är första gången hennes liv raserats pga påstådd skandal. Nej, nu får man veta hur det gick till när hon flyttade till denna lilla by och hur hennes liv var förr.

Detta är ju romance, och trots allt så är det Catherine och Rawleigh som får ett happily ever after i slutet på boken - men det är lång väg dit, och Rawleigh har mycket att lära om relationer. Och om rätten att säga nej.


Titel: Indiscreet
Serie: The Horsemen Trilogy #1
Författare: Mary Balogh
Utg år: 1997, 2016
Förlag: Berkley
Köp den till exempel här, här eller via Omnible

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar