måndag 30 september 2019

Notorious Pleasures (Maiden Lane 2)

Direkt efter att jag läst ut första boken (Wicked Intentions) i serien Maiden Lane av Elizabeth Hoyt så laddade jag ner bok 2 till min Kindle för vidare läsning. Sen... ja, sen gick det drygt fyra år medan jag roade mig med annat i genren (läs: Mary Balogh). Och serien Maiden Lane har nu vuxit till att bestå av tolv böcker (och lite extra-novellas). Kanske att jag läser vidare, men Notorious Pleasures, alltså andra boken i serien, var inget wow för mig.

De som ska bli kära i varandra träffas redan på sidan 1, när Lady Hero (alltså, namnet? Lady Hero? Jag störde mig boken igenom på det.) på en bal har gått in i ett rum för att rätta till något i sin klädsel. In kommer en man och en kvinna som raskt sätter igång med att ha högljutt sex med varandra. En naken ...eh.. aktiv rumpa är alltså det första vi och lady Hero får se av Lord Griffin Reading. Vad vi snart får veta mer om honom är att han bedriver ett av de destillerier av gin som får så många av Londons fattiga (kvarteren runt Maiden Lane) att supa ner sig i allt större misär.

Häradsbetäckare och ginfabrikör, alltså. Och så lady Hero, dotter och syster till hertigar, väluppfostrad och perfekt, och dessutom förlovad med markisen av Mandeville. Vad ska de två se hos varandra? Ingenting alls till att börja med. De avskyr varandra. Han kallar henne för "Lady Perfect" och hon kallar honom för "Lord Shameless". Men ganska raskt har vi haft en del kyssande, sex i vagn under färd och avslöjande av inre hemligheter och det visar sig att trots att Lord Griffin Reading verkar så usel så har han förstås ett hjärta av guld och är nu beredd att sluta ligga runt och bara vara med lady Hero. Och hon upptäcker att hennes trolovade markis är rätt så himla urtråkig, egentligen - karln läser ju inte ens grekiska dramer - och att livet med Griffin lovar lite mer rajtan tajtan. Till saken hör att lord Griffin och lord Thomas (Heros trolovade) är bröder. De har inte talat med varandra på många år pga att Griffin är usel och Thomas är god. Nu blir det alltså ändring på allt detta. Dessutom går det där jämra gindestilleriet bokstavligen upp i rök.


Titel: Notorious Pleasures
Serie: Maiden Lane #2
Författare: Elizabeth Hoyt
Utg år: 2011
Förlag: Vision
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar