fredag 13 februari 2015

Wicked Intentions (Maiden Lane)

På fortsatt jakt efter fluff och mys stack jag emellan med en präktig romancebok. Wicked Intentions är första boken i serien Maiden Lane, och jag blev så pass förtjust i den här att jag redan har laddat hem nästa bok i serien till läsplattan.

Vi har Temperance, en ung änka, som tillsammans med sin yngre bror Winter i enorm godhet och självutplåning driver ett hem för föräldralösa barn, i ett av Londons fattigaste områden (St Giles).
Syskonens pappa var den som startade hemmet, men nu är han död. Så också den rike beskyddare som försåg hemmet med pengar. Temperance och Winter sliter som djur men ligger efter med hyran och har ingen mat åt alla barn som bor där och läget börjar bli förtvivlat.

Enter Lord Caire.

Lord Caire har dåligt rykte, kan inte älska någon och är överhuvudtaget en person att hålla sig borta ifrån. Sägs det. Märkligt nog verkar detta vara en riktigt hyvens kille redan från början i boken, och det dåliga ryktet verkar mest baseras på att han (huhuhuuuu) har "särskilda önskemål" när det gäller sex.

Jepp, det är mycket sex i den här boken.

Lord Caire lovar att introducera Temperance i sällskapslivet så att hon där kan hitta en ny beskyddare, någon som vill bedriva välgörenhet genom att ge Maiden Lane-barnhemmet pengar. I gengäld ska då Temperance följa med Lord Caire som guide i St Giles när han genom att besöka diverse tvivelaktiga ställen försöker jaga en mördare.

Ja, ja, ja, klart de blir kära i varandra redan på sidan 3. Men det är underhållande att följa dem och deras frustrationer genom boken ända tills de äntligen bedyrar varandra sin kärlek. Det är mörka gränder, lönnkrogar, bordeller, balsalar och 1700-talsmiljö. I like! Här dyker dessutom upp en hel del andra intressanta karaktärer som jag anar kommer att få spela större roller i senare böcker i serien. Temperances syskon, till exempel. Det är en diger skara, med de märkligaste namn: Concord, Asa (man...), Verity, Silence, Winter. Concord verkar bara konservativ och fördömande och ska lägga sig i allt, Asa är mest frånvarande och mystisk (ingen av de andra syskonen vet vad han livnär sig på), Silence hamnar i egna problem redan i den här boken, med en snygg rogue-typ som hon inte är gift med.

Och just det ja: Spöket i St Giles är också med. Först någon som sägs mörda och sprätta upp sina offer, iförd harlekinkostym, men senare någon som verkar finnas på riktigt och som dessutom är på "de godas" sida. Interesting...

Titel: Wicked Intentions
Serie: Maiden Lane #1
Författare: Elizabeth Hoyt
Utg år: 2010
Förlag: Grand Central Publishing
Köp den till exempel här eller här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar