söndag 17 april 2016

Mitt hjärta går på

Feel-good och kärlek med två helt vanliga killar i Stockholm... jag gillar det här riktigt mycket!
Chavve känns så äkta. Och så ensam - han har flyttat till Stockholm från Gotland men ännu inte riktigt hittat några att vara med. I början av boken firar han nyårsafton helt ensam - tillsammans med någon fantastisk slags marängtårta och en romantisk film på TV. Han jobbar på café, drömmer om att komma in på finaste konditorskolan i London och är kursledare för en kvällskurs i bakning... och att läsa om Chavve när man är hungrig och sötsugen är tufft, vill jag lova. Det är smörkräm och maräng och fras och fluff och engagemang, kunskap och vilja... Jag gillar Chavve! Jag känner igen mig i hur han har det, från när jag var nyinflyttad i en stad som tjugoåring utan att känna någon. Fast jag använde mig inte av någon dejting-app, som han gör, för att träffa någon (jag testade konceptet rockkonserter i stället...)(men det är en HELT annan historia).

Och via dejting-appen träffar då Chavve Pontus. Pontus bor fortfarande hemma hos mamma och pappa på Östermalm, och jag tycker så väldigt mycket om att läsa om honom och hans familj också. Deras fredagsmysmiddagar... hallå?! (Det går inte att läsa om Pontus heller om man är hungrig...) Gnabbandet i köket (älskar hela familjens kommentarer när de anar att Pontus ska gå på dejt...) eller upplevelsen av Pontus mamma på ICA Banér (heter den väl, den där extremt trångbodda ICA-affären på Östermalm?).

Chavve och Pontus blir kära, och det är bästa sortens kärlekspirr att läsa om. Gillar det så mycket! Men det blir absolut inte för sött och fnuttigt, eftersom de bägge har en hel del problem med sig i bagaget. För bägge gäller att de har svårt att våga sätta igång livet, rädda för att bli besvikna? Pontus har det jobbigt med panikångestattacker, och Chavve med att våga göra saker.

Det här är författarens debut, och jag ser mycket fram emot att läsa mer av honom. Mer kärlek, tack!

(det här är en av de förträffliga böcker på Storytel där det går att växla mellan ljudboksuppläsning och läsning i e-boksformat, och så himla smidigt det är! Det blev dock så att jag läste stora delar som e-bok på telefonen, eftersom jag blev sittande i läsfåtöljen och inte kunde slita mig helt enkelt. Delarna jag lyssnade på uppläsningen tyckte jag inte riktigt lika mycket om - uppläsaren kändes lite stel och övertydlig, och all den fina humorn i texten blev lite platt i uppläsningen)


Titel: Mitt hjärta går på
Författare: Christoffer Holst
Ljudbok - uppläsning: Magnus Schmitz
Utg år: 2015
Förlag: Bokfabriken
Köp den till exempel här eller här

6 kommentarer:

 1. Köpte denna som e-bok nu på bokrean. Det är jag extra glad för just nu :)

  SvaraRadera
 2. Tyckte riktigt mycket om Mitt hjärta går på :) Håller med om att det inte är lyckat att vara hungrig samtidigt som man läser ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Så väldigt mycket gott de äter och bakar, hela tiden...

   Radera
 3. Underbar bok som gör en varm och fluffig ända in i själen. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jag är fortfarande varm och fluffig (och väldigt sugen på marängtårta).

   Radera