måndag 30 januari 2017

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Nä, jag kommer inte att skriva så himlans mycket om handlingen i den här boken. Det skulle kännas lite som... att berätta för er att månen kretsar kring jorden och jorden kretsar kring solen tillsammans med de andra planeterna i ett regelbundet system, och att stjärnorna inte är små ljushål i himlapällen utan solar långt långt borta, och att berätta allt det här som om det vore något jag själv kommit på. Lite onödigt, alltså.

Harry Potter är killen med det blixtformade ärret i pannan som på sin elvaårsdag får reda på att han är trollkarl, och som till hösten får börja på internatskolan Hogwarts tillsammans med alla andra trollkarlar och häxor, och peka finger åt alla oss mugglare som får stå bredvid och avundsjukt titta på.

Det som ÄR nytt är att de engelska ljudböckerna med Harry Potter, inlästa av Stephen Fry, nu finns på Storytel, och att jag direkt när jag fick höra det kastade mig över dem. Jag har länge längtat efter att få höra dem, men lyssnar bara på ljudböcker i min telefon och pallar aldrig fippla med andra format. Nu kom de! Nu fyller Stephen Fry's röst min bil på väg till och från jobbet - och vilken mästerlig inläsning han gör! Det är så bra så det är så bra så att jag får rysningar, och han flyger direkt upp på förstaplatsen hos ljudboksuppläsare för mig. Missa inte de här, hörni! Jag kommer garanterat att lyssna mig igenom alla sju böckerna, är redan en bra bit in i andra boken nu när jag skriver det här.

Det jag måste tillägga till min (något) kortfattade summering av handlingen ovan är detta: Jag har läst Harry Potter och de vises sten några gånger, men det var ett tag sedan sist. Det som slår mig är hur många gånger jag tänker att "kommer det där redan nu i första boken?" Exempelvis den döende enhörningen som jag hade för mig var med i en senare bok. Eller trollet på toaletterna. Men, jepp, det är redan nu i begynnelsen de är med.

Titel: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Serie: Harry Potter #1
Författare: J.K. Rowling
Ljudbok - uppläsning: Stephen Fry
Utg år: 2016 (den här ljudboksutgåvan)
Förlag: Bloomsbury Publishing PLC
Köp den till exempel här eller här eller ladda ner direkt på Pottermore

2 kommentarer:

  1. Jag har lyssnat på hans uppläsning jag vet inte hur många gånger och jag håller med om att det helt enkelt är mästerligt.

    SvaraRadera
  2. Jag kan absolut tänka mig att lyssna om på det här någon gång, så förstår att du har gjort det många gånger :)

    SvaraRadera