måndag 6 mars 2017

Winter is NOT coming...???

Sak jag kom på när jag satt och pulade med den här bloggen under helgen, och på ett synnerligen organiserat och avancerat sätt smälte samman (finns det inget bättre ord för "merge"?? fogade samman? lade ihop?)(nu kom jag verkligen ifrån ämnet) mina listor i övre menyn på böcker jag läst. Från att ha haft typ fem olika årslistor med böcker jag har läst har jag nu bara en med alla lästa, plus en för det aktuella året (för vem som letar bryr sig ett jota om jag läste boken 2012 eller 2015...??)

Jag förväntar mig inget mindre än applåder för detta. Om nu någon ens har sett det? (själv läser jag aldrig andras bloggar direkt på bloggarna utan i min bloggläsare Feedly så andras layouter ser jag nästan aldrig)

Nu kom jag ifrån ämnet IGEN. Min hjärna är direkt oorganiserad just nu. Kanske därför jag inte har fått ihop något blogginlägg om någon läst bok här på snart en vecka?

Men... det jag kom på när jag pulade med de där listorna? Det är att det finns en bok jag har gått och väntat på som jag nu upptäckte inte har kommit. Alltså, den har kommit ut på engelska (nov 2015), men just den här serien har jag läst i svensk översättning (när jag köpt in böckerna till biblioteken jag jobbat på):


Den sista boken i serien The Lunar Chronicles av Marissa Meyer, Winter, verkar alltså inte ha översatts till och getts ut på svenska, och jag har därför missat den och glömt bort serien. Ska genast åtgärda det, och klicka hem den på engelska till min Kindle. Men... vad hände med utgivningen? Varför har den inte kommit på svenska? Eller är den på gång? Någon som vet?


23 kommentarer:

 1. Jag kontaktade förlaget före jul och de sade att de inte hade några planer på att översätta den. Däremot skulle de översätta Heartless. Jag kan inte förstå att de slutar översätta en serie mitt i!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jättekonstigt!! Är inte Heartless bara en kortroman, en novella om Lunarernas drottning? Att översätta den men inte sista så att säga huvudboken i serien är helt märkligt.

   Radera
  2. Hart less är fristående tror jag och har inget att göra med den här serien tror jag.

   Radera
  3. Aha, förklarar det lite.

   Radera
 2. Jag har ju bara läst första delen än, men har köpt de andra två som kommit på svenska. Visst är det lite konstigt hur de gör med serier? Bara att låta bli att översätta sista boken är rent av oförskämt :) Jag trodde den skulle hinna komma innan jag läst så långt i serien, men nu verkar det ju faktiskt som att den inte översätts. Känns inte bra alls och jag vet inte hur jag ska göra då :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt dumt. Andra och tredje boken är riktigt bra så läs dem iallafall tycker jag. Men man vill ju ha ett avslut!

   Radera
 3. Ingen fortsättning?? Jag som har väntat och längtat. Det känns ju ytterst märkligt, att först ta över en serie och samtidigt trycka nya upplagor med nya omslag, för att sedan inte översätta sista boken. Surt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Jag hade till och med förlåtit nya omslagen (fast de är snygga de också) om de bara gett ut alla i serien.

   Radera
 4. Ibland är förlag väldigt märkliga på det sättet. Det mest udda tror jag var när det kom en översättning av "The Merlin Conspiracy/Trollkarlarnas hemliga pakt" av Diana Jones, men inte av den föregående delen, "Deep Secret". Visserligen är delarna någorlunda fristående, men ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men även om de är fristående borde de börja från början...?! Väldigt konstigt!

   Radera
 5. När jag skickade ett mail till förlaget 11 September 2017 skrev han som svarade att de höll på att översätta den och att det vara tar tid eftersom den är så lång! Han skrev också att den är planerad att komma sommarn 2018

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt att jag inte svarat, haft problem med att kommentarer plötsligt slutade mail-aviseras...
   Men så bra att den ändå kommer! Håller tummarna för att det blir nu under sommaren.

   Radera
  2. Så himla trist! Och mycket märkligt resonerat av förlaget.

   Radera
 6. Hej...det är snart höst nu... några nyheter? :) så himla taggad på den sista delen! Har bara väntat i tre år...;))))))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar dåligt med det där - kunde inte hitta den på AdLibris mer än på engelska (och norska...). Däremot en ny bok av Marissa Meyer som hette The Renegades.

   Radera
 7. Hej! Jag mailade också förlaget och då svarade de att den var planerad till hösten 2018 men att det inte var hugget i sten eftersom det var ett stort översättningsjobb (nästan 1000 sidor)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vi får väl se - det är ju ännu länge kvar av hösten 2018 :)

   Radera
  2. Hej jag undrade bara om det kommit några nyheter om boken Winter på svenska? Det är resan 2019??

   Radera
  3. Inte vad jag vet... :(
   Jag gjorde en koll på Adlibris igen, men där stod ingenting om något som skulle komma ut i det närmaste.

   Radera
  4. Det var riktigt synd men tack så mycket! :)

   Radera
  5. Det är väldigt synd men jag uppskattar det ni gjort! Och tack för att du kollade på Adlibris :)

   Radera
 8. Nu är de 2021 och fortfarande ingen bok :(

  SvaraRadera