tisdag 25 april 2017

Min nypåfyllda ljudbokshylla

Min bokhylla på Storytel börjar alltmer likna min riktiga bokhylla därhemma, dvs med böcker i rader framför rader och bokhögar (i olika sugenhets- och prioriteringsgrader) upptravade framför de andra bokraderna. Varje gång jag kollar upp någon bok eller någon författare på Storytel råkar jag alltid ladda ner två eller tre böcker som jag hittar på vägen, och min digitala bokhylla börjar nu bli så lång att jag nog inte hinner lyssna på allt jag tänkt mig på mina pendlingsresor fram och tillbaka från jobbet innan pensionen inträder.

Nå. Igår skulle jag leta efter några böcker till vår bokcirkel, och råkade lägga till de här till bokhyllan:

Ulrikas bok av Maria Gustavsdotter
Jag har tänkt läsa den här trilogin ungefär hur länge som helst, och är överhuvudtaget nyfiken på Maria Gustavsdotter som jag ännu inte läst något av. Nu ska det (snart) bli av.

... och ja, jag passade även på att klicka hem Den gyllene hårnålen av samma författare.


Blybröllop av Sara Paborn
Om bibliotekarien Irene som sent omsider ledsnar på sin triste man kabeldragaren Horst och ska göra sig av med honom. You had me at "bibliotekarie".


Belle av Lesley Pearse
Detta är en författare vars tjocka böcker pryder stora delar av alla biblioteks P-hyllor på skönlitteraturavdelningen. Det är Belle, det är Hope, det är Adèle och det är det ena kvinnonamnet efter det andra, och jag kände mig länge trött på dem alla efter att tillsammans med någon låntagare försöka reda ut om det var någon särskild ordning de skulle läsas. Men... jag har hört en hel del gott om den här författarens böcker, och den senaste verkar har fått bra kritik så jag börjar undra om feel-goodläsaren i mig kanske har gått miste om x antal böcker hon hade gillat? Måste alltså testa. Råkade samtidigt klicka hem även Belles löfte och så just den där senaste: Utan ett spår (fast bara som e-bok).

Svart stjärna av Joakim & Jesper Ersgård, säsong 2
Jo, jag fastnade ju stenhårt i säsong 1 av Svart stjärna? Och den slutade i en jobbig cliffhanger, så klart jag nu måste lyssna vidare på säsong 2!


Hitchhiker's Guide to the Galaxy av Douglas Adams
Jo, jag har läst den här tidigare, hela serien faktiskt. Men det här är i en uppläsning av Stephen Fry, och var tvungen att klicka hem pga love Stephen Fry's röst.


Just nu har jag sedan ganska länge lyssnat på femte boken om Harry Potter, men efter snart 28 lyssnade timmar börjar jag närma mig slutet och ska ha lite avbrott i Hogwartslivet med något annat. Är svårt sugen på Blybröllop så det blir nog den.

Nuvarande hemvist.

2 kommentarer:

  1. Jag gillade blybröllop väldans mycket, smålog mest hela tiden och det är en bibliotekarie i huvudrollen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag valde den först, och är nu mer än halvvägs och tycker också väldigt mycket om den! Kan relatera väldigt till huvudpersonen (även om jag inte planerar att ta livet av min oäkta make...)

      Radera