tisdag 15 september 2015

Watch Carolina klona herself...Här sitter jag nu med seminarieschemat för årets Bokmässa. Det är alltså ett schema över alla de seminarier som jag har markerat i seminarieprogrammet att jag vill gå på, och andra intressanta programpunkter i montrar och på olika scener. Med hjälp av den finurliga mässplaneraren på Bokmässans hemsida har jag nu alltså ett schema med tider och platsangivelser och livet borde väl just nu vara en fest och en fröjd och bara bra saker att se fram emot nästa vecka?

Absolut! Men det här schemat avslöjar med ganska grym realism att jag kan inte gå på allt jag vill. Det är för mycket. Det är samtidigt! Jag måste (*yyyyl*) välja bort saker. Jag måste kanske också tänka på sådana där världsliga och futtiga saker som mat... eller nej. Mat utgår. Jag får äta på kvällarna i stället.

Men hallå! Ta nu bara torsdagen vid 11.00? Då måste jag dela på mig. Halva jag ska sitta med på seminariet Kreativ marknadsföring av biblioteket för det känns viktigt och intressant för mitt eget jobb. Men andra halvan måste bara sitta med och lyssna på när det pratas om utgivningen av de isländska sagorna i Sagor för alla tider. Sagor har alltid varit min grej, och de isländska sagorna alltid lockat och intresserat mig. Så vilket seminarium tar jag??

Eller senare på dagen, när jag vid 13.00 måste välja på en diskussion om ålderskategorier för barnböcker (som jag funderar över i princip dagligen) i Åldersnoja i barnboksvärlden!, och att lyssna på Johanna Lindbäck när hon pratar om hur man skriver för barn och unga om aktuella frågeställningar utan att låta mästrande - Att skriva utan pekpinnar. Gah! Vill ju båda!!

Och fredagen inleds starkt med att jag måste dela upp mig i tre delar. 10.00 vill jag höra om den kreativa processen i Bakom kulisserna - en bok blir till, och när bland andra Lena Ollmark och Niklas Krog pratar om Skräck för unga och så känns det enormt viktigt för mitt yrkesjag att gå på Har vi råd att vara utan skolbibliotek.

Så där håller det på. Klockslag efter klockslag. Jag vet - jag är förstås inte ensam om det här problemet. Men alldeles just nu sitter jag faktiskt och gnager på skrivbordskanten i ren frustration. Vilket? Vad väljer jag??

Sedan har något märkligt hänt från det att jag för några dagar sedan satt och markerade vilka programpunkter jag vill gå på och tills jag igår skrev ut schemat. Saker har liksom tillkommit som jag inte tycker att jag har markerat...?? Fredde Granberg signerar Elak & Pucko - Pissmyrorna från yttre rymden påstår mitt utskrivna schema att jag vill gå på. Jag är säker - just den gör det ingenting om jag missar. Faktiskt. Där finns mer i schemat jag inte minns att jag "hjärtade", och det gör mig nervös. Finns det också sådant jag markerade men som har fallit bort? Måste jag gå igenom hela mässprogrammet igen?? 

2 kommentarer:

  1. Då är det ju mycket bättre att inte åka alls, och slippa all denna ångest. Eller? *ångest*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast du missar ju Fredde Granberg när han signerar Pissmyrorna från yttre rymden...?!

      Radera