fredag 18 december 2015

Den magiska djuraffären - Novas hemlighet

Äntligen kunde jag lägga vantarna på Lin Hallbergs Novas hemlighet, första boken i Den magiska djuraffären som är en ny lättläst serie med versaler. Det är nog några månader sedan den kom ut, den här, men den har varit utlånad hela tiden tror jag. Det är ett sådant sug efter de där lättlästa böckerna med versaler! Och jag blir verkligt glad över om Den magiska djuraffären kommer att innehålla många delar, för den är fin.

Nova vill så gärna ha ett eget djur. Hon samlar pengar, och när hon har fyllt spargrisen åker hon ensam (och i hemlighet) till den där magiska djuraffären hon vet finns inne i stan. Där frågar hon efter ett djur "för 200 kronor" och tanten som jobbar i affären vet precis vad hon ska plocka fram för djur. Fast... det är ju magiskt i den där affären. Så tanten försvinner ett tag, allt blir mörkt och Nova blir rätt rädd innan både tanten, ljuset och det lilla djuret Nova ska få köpa plötsligt dyker upp igen. Helt förutom det mystiska i affären är det även lite dramatik på bussen på vägen hem (för att inte tala om att Novas mamma inte vet var Nova är och att hon har köpt ett djur helt olovandes...) så trots att det här är en bok med mycket korta texter och meningar blir det till en riktigt spännande berättelse ändå.

Och givetvis hjälper Jonna Björnstjernas fina och roliga illustrationer till också! Dem gillar jag nästan mest!

Kolla in ekorren och guldfisken! Och katten!!

Riktigt bra börja läsa-böcker, det här. Vill ha mer av dem. Nu!

Titel: Novas hemlighet
Serie: Den magiska djuraffären
Författare: Lin Hallberg
Illustrationer: Jonna Björnstjerna
Utg år: 2015
Förlag: Bonnier Carlsen
Köp den till exempel här eller här
För vem? ca 5-8 år

2 kommentarer:

  1. Jag har precis läst boken för femåringen och tyckte mycket om att den speciella relationen mellan mor och dotter inte var bokens huvudämne.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du rätt i. Det är sådant som är intressant om det i stället kommer fram i en fråga från barnet när man högläser tycker jag.

      Radera