måndag 21 december 2015

En enda hemlighet

Så behövde jag lite romance i mitt liv igen. Oftast brukar jag ju ta vägen till historisk romance (ja, hej, Mary Balogh, återkommer strax till dig...julledigheten är lång) men nu när Simona Ahrnstedt skriver sin andra romance i ett nutida Stockholm så hänger jag på igen. Jag gillade En enda natt mycket, och jag gillar En enda hemlighet också.

Alexander De la Grip och Isobel Sörensen skymtade i förra boken En enda natt där Alexander, Natalias bror, spelade rollen av ouppfostrat svart får som mest ville festa och jaga kvinnor. På partyt där får han span på Isobel - men hon fimpar honom mer eller mindre direkt.

Nu får de två sin egen bok, och en ny chans. Det kan ju inte sluta med en sån där snöplig fimpning, eller hur? Fast Alexander är allt det Isobel avskyr: känd playboy som vältrar sig i pengar - pengarna som gått till bara en av hans skräddarsydda kostymer hade kunnat göra stor skillnad på till exempel det barnsjukhus i Tchad hon är med och driver. Och fast Isobel lockar Alexander så är hon samtidigt inte alls den typen av kvinna han brukar dras till. Foträta skor, läkare, cyklist och jobbig liksom.

Men, men. Isobels ideella organisation Medpax behöver pengar för att fortsätta kunna hjälpa - och Alexander har pengar fast han inte verkar ha några ideal över huvudtaget. Han måste övertalas, hur illa Isobel än tycker om honom. Och hallå? klart de dras till varandra? Och hallå, klart att Alexander har andra och mycket finare sidor och egenskaper än bara den ytlige playboyen han spelar? Och hallå hallå, visst är Isobel mer än foträta skor och präktighet? Hon är modig. Och hon gillar inte fjädersex. (alltså... hade ingen aning om att något som fjädersex ens existerade. Vad allt får man inte lära sig av den här sortens böcker...)

Jag gillar den här. Gillar att läsa om arbetet med Läkare utan gränser (MSF), gillar att läsa om trasiga förhållanden till föräldrar (det kryllar av dem här), gillar att läsa om hur bra Alexander och Isobel är tillsammans.

Titel: En enda hemlighet
Författare: Simona Ahrnstedt
Utg år: 2015
Förlag: Forum
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar