tisdag 8 mars 2016

Läsoflyt! Nu ledsnar jag snart!

Det har varit en lång period av gnällighet från den här bloggaren nu. Hon håller på att sura ihjäl sig, och det verkar inte som att någon bok passar. Kolla bara de senaste blogginläggen:

1. hon gnäller
2. hon gnäller vidare
3. hon sågar fantasy som hon ändå längtat efter
4. hon gnäller till och med över romance
5. och över fantasy med drakar... (och då är det allvarligt)
6. och försöker avhjälpa det med ännu mer romance som inte heller passar riktigt
7. hyllade ungdomsboken? nähä, faller inte damen på läppen
8. hon läser prisbelönta grejer men fattar inte varför det prisbelönats

Och alldeles just nu? Just nu läser hon en bok som är alldeles nyutkommen, och ska få henne att "feel good" men som kommer att generera ett riktigt surt inlägg eftersom denna nyutkomna feel-good-bok kan vara det sämsta den här bokbloggaren har läst på många år.

Alltså. Nej. Jag VILL ju inte döpa om bloggen till Carolina sågar... Det är ju faktiskt inte så att jag tycker om att plåga mig med usla böcker bara för att kunna göra eleganta sågningar på bloggen. Jag läser inte för bloggens skull - jag bloggar om det jag läser (och det är en mycket viktig skillnad där). Och jag vill ju ha bra läsupplevelser, hitta böcker jag fastnar i, böcker jag längtar hem från jobbet för att kunna få läsa vidare i, böcker som håller mig uppe på nätterna.

Men just nu känns det som att jag är inne i ett flow av böcker som är tråkiga, usla, besvikelser, för mycket av det jag inte gillar och för lite av det jag vill ha. Gah! Blir tokig snart! Vad är det med läsåret 2016 - hittills har det inte levererat så där värst? Annat var det när 2015 började - där gick jag från den ena fantastiska boken till den andra.

Kom igen nu, 2016 års läsning, jag vet att du kan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar