torsdag 8 september 2016

One Good Dragon Deserves Another (Heartstrikers 2)

Jag läste ganska omgående vidare om den stora och ystert mordiska drakfamiljen Heartstrikers i One Good Dragon Deserves Another eftersom jag tyckte så mycket om första boken om dem: Nice Dragons Finish Last.

Jag gillar fortfarande! Mycket! Och vet nu (efter att ha läst den här intervjun) att Heartstrikers-serien kommer att bli fem böcker lång. Tredje boken är precis skriven men de andra dröjer nog inte länge eftersom författaren Rachel Aaron är samma person som nyligen blev rätt omtalad efter att kaxigt ha skrivit om hur det går att lära sig att skriva 10 000 ord om dagen.

Ta bara framsidan! Det där är Marci, Julius mänskliga magikerpartner som förstås är med i den här boken också. Och det där är spökkatten från första boken! Den, med attityd, och med det fantasifulla namnet Ghost. Marci och Ghost tar mycket mer plats i den här boken, med väldigt mycket kick-ass. Men det är annat som också tar mycket mer plats: drakarnas historia, till exempel. Nu vidgas storyn och vi får veta varför drakarna kom till den här världen då för så länge sen. Det är ingen vacker historia. Vi får också veta varför den där Lady of the Great Lakes avskyr drakar så himla mycket. Och vi får också veta varför alla drakfamiljer krigar mot varandra.

Men det är klart att Julius, mr Nice-Dragon-Himself, fortfarande är med. Den här gången får vi äntligen också se honom som drake! Vi får också träffa Amelia, som är Julius storasyster. Är man det minsta insatt i Heartstrikerfamiljens släkttavla (det där ger sig bara några sidor in i första boken) så förstår man direkt att Amelia är från A-gruppen med drakbarn. De allra första, alltså. Och hon är därför hur gammal som helst. Fast ändå snygg. Amelia gillar allra mest att ligga på en tropisk strand (som hon har byggt själv i ett eget universum, typ) och hälla i sig drinkar i storleksordningen hink. Men nu måste hon engagera sig i familjens stridigheter. Mamma Bethesda, the Heartstriker, har nämligen fått för sig att sonen Ian (från I-gruppen, nästan lika mycket bebis som Julius alltså) ska gifta sig (nja, för drakar är det där avklarat i en "mating flight") med Svena från den familj som är Heartstrikers värsta fiender. Till bröllopsfesten/mating-flight-sammankomsten i stora drakgrottan har hon bjudit alla drakar som är något i drakvärlden. Inklusive Svenas storasyster Estella. Estella tänker sig förgöra Bethesda, Ian, Julius, Amelia, Justin... och alla andra i den där myllrande Heartstrikerfamiljen. Hon Har En Mycket Ond Plan.

Lägg nu till lite resor till andra dimensioner...va? hörde jag någon muttra något om "komplicerat"? Äh, hur menar ni nu? Jag har ju inte ens börjat prata om den professionella drakjägaren som kommer från/är en norsk fjord än....han är cool!

Lugn, bara lugn. Det är inte komplicerat när man läser - författaren håller ihop det bra och det går lätt att hålla reda på alla personer. Det är något av en urban-fantasy-drak-såpopera och jag har långt ifrån fått nog av det. Fasen, vad bra det är! Så här bra:
Titel: One Good Dragon Deserves Another
Serie: Heartstrikers 2
Författare: Rachel Aaron
Utg år: 2015
Förlag: CreateSpace Independent Publishing Platform
Köp den till exempel här eller här (verkar inte gå att köpa som pappersbok i Sverige nu)

2 kommentarer:

  1. Om jag inte var såld innan så övertygade ju den dansande draken mig helt nu! :D

    SvaraRadera