lördag 25 juli 2015

At Last Comes Love

Tredje boken om de fyra syskonen Huxtable - det finns totalt fem böcker i serien, så varje syskon kommer att hitta sin ende/enda rätta plus att vi till sist kommer att få reda på den där kusinen Constantines möjligen sotsvarta bakgrund och troliga lycka i ett happy-for-ever-after. Jag gillar! Mycket! Mary Balogh skriver perfekt romance för mig: lite romantiskt, lite erotik och mycket, mycket humor. Och massor av miljön-som-jag-älskar med baler och socialt liv i London under "the Season" och så tjusiga lantlivet på stora godsen resten av året. Roligt är också att i varje ny bok i Huxtable-serien dyker huvudpersonerna från de förra böckerna upp och har en hel del att säga till om. I andra boken, Then Comes Seduction blev ju lillasyster Katherine kär i lömska rogue-typen Jasper med det dåliga ryktet. Här i tredje sitter samme Jasper som trygg familjefar med minsta bebisen i famn och är så upprättad som någon kan bli.

I At Last Comes Love är det dags för storasyster Margaret Huxtable att äntligen, äntligen bli den som blir kär på riktigt. Hon är ju trettio år. Trettio! Fatta! I den här världen! Dömd att förbli ungmö och gamla fastern/mostern som lever på nåder för resten av sitt liv. Har en kvinna inte hittat den rätte när hon är trettio så är det förstås stenkört. Vet alla. Riktigt samma sak gäller inte för män, förstås - en trettioårig man är i perfekt giftas-ålder och har hunnit leva av sig sin värsta vildhet. Nu ska den trettioårige mannen slå sig till ro och producera arvtagare. Ett sådant praktexemplar till trettioårig man hittar vi nu i Duncan Pennethorne, earlen av Sheringford. Hans farfar kräver att han gifter sig omgående, annars hotar han att göra trettioårige earlen arvlös.

Margaret Huxtable springer bokstavligen på Duncan Pennethorne på en bal, och sedan borde väl allt vara klappat och klart? De är äktenskapsdesperata båda två, hon är vacker och han har en bred bringa - vad kan gå fel, liksom?

Jo detta: Duncan Pennethorne är en paria i societeten i London. För fem år sedan övergav han sin blivande brud kvällen innan bröllopet och rymde med brudens brors fru. Sedan levde han med denna i fem år. I synd! Det finns till och med ett barn!! Duncan Pennethorne är en sådan person som uppvisas som skräckexempel, en sådan som inte får inbjudningar till baler och soiréer - inte ens av sina egna släktingar. Margaret kan inte gifta sig med honom. Det går inte. Hennes bror och hennes två svågrar (ja, de som var "ende och rätte" i Huxtable #1 resp #2) träder in med spänstiga steg och Ska Beskydda.

Men nu är storasyster Huxtable banne mig trött på att alltid vara den ordentliga, den som gör som man borde. Den duktiga och den tråkiga. Nu gör hon som hon vill.

Yes!

Titel: At Last Comes Love
Serie: The Huxtable Quintet #3
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2009
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar