söndag 19 juli 2015

Min dag på 3 minuter + UTLOTTNING!

Länge har jag fört en mycket kortfattad dagbok - varje kväll skriver jag in 4-5 rader om vad som har hänt i en sådan där "5 år dag-för-dag" dagbok. Det har jag gjort sedan jag fick mitt första barn ungefär (och han är nu sexton år), och har sedan haft stor glädje av att då och då bläddra tillbaka och läsa vad som hände under olika perioder i mitt liv.

Nu har jag fått en ny, och lite annorlunda dagbok: Min dag på 3 minuter. Det är fortfarande en "tryckt" dagbok eller vad man ska säga - för varje dag fyller jag i en enkätliknande sida med olika frågor. Mycket olikt från ungdomens sida upp och sida ner med hjärtslitande betraktelser om olycklig kärlek och oerhörd fjortonårig livsvisdom. Och också mycket olikt från den där snutten i 5 år dag-för-dag-boken visade det sig nu mycket snabbt.
För jag började nyss med att svara på frågorna för dag 1. (boken består av 163 dagar) Och ganska direkt kände jag hur djupt personligt det här blev. Frågorna liksom krävde att jag faktiskt tänkte till och skrev ut en del av mig själv på pappret och inte bara noterade några händelser under dagen. Det ska bli mycket intressant att bläddra tillbaka i den här boken senare i livet tror jag - att få se vad jag tyckte och tänkte, funderade, drömde om och oroade mig för just nu.


Varje dag svarar du på fyra frågor som är samma för varje dag: Tre saker jag är tacksam för, Tre saker att se fram emot, Dagens tre minnesvärda händelser och Dagens goda gärning. Sedan kommer en fråga som är unik för varje dag, en funderar-fråga. Några exempel: Tre drömmar jag har inför framtiden, Två saker jag unnat mig den senaste månaden, Tre saker jag har vunnit i mitt liv, Tre personer jag saknar och vill höra av mig till. Just det där att det alltid är "tre" eller "två" och ett begränsat utrymme att svara på får åtminstone mig att gå igång - det känns lätt att svara och ska inte bli någon uppsats. Ändå får det mig att tänka till. Allra sist finns det också några rader för "Reflektioner", och eftersom porten till mina-inre-tankar-avdelningen redan har öppnats rasar det ut ännu mer sånt där absolut jättepersonligt...

Överhuvudtaget är det här just en sådan där bok som ger mig ett stort äga-behov, och som absolut kräver att du har en fin penna att skriva med. Alla ni med liknande stationary-cravings förstår precis vad jag menar med det, eller hur?
Och nu, allra sist, kommer en riktigt bra sak: Jag har en Min dag på 3 minuter till, ett ex för utlottning!! Klart du vill ha den? Du har mängder med fina pennor och behöver något fint att använda dem till? Du vill också ha en bok fullklottrad med dina innersta tankar om livet, och bli påmind om dina egna drömmar och förhoppningar? Klart du har, och klart du vill!

Det enda du behöver göra är att svara i kommentarerna att du vill vara med, så får du en lott. Tipsar du om utlottningen på egen blogg, eller på fb/instagram/twitter så får du fler lotter och större vinstchans! Utlottningen pågår till och med söndag 26 juli. Lycka till!!

Titel: Min dag på 3 minuter
Utg år: 2015
Förlag: Nicotext
Köp den till exempel här eller här, eller på Akademibokhandeln, DesignTorget eller Åhléns

48 kommentarer:

 1. Jag vill vara med i utlottningen!

  SvaraRadera
 2. Jag vill vara med och tävla! Detta var den roligaste produkt jag har sett på länge :) Länkar självklart i bloggen också :)

  SvaraRadera
 3. Jag vill vara med! Har tipsat på instagram : theworldilivein_books

  SvaraRadera
 4. Funderade senaste idag på om minnesträning kan må bra av dagboksskrivande. Är gärna med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag säkert - den där stunden på kvällen när man får sig själv att minnas det som skett under dagen tror jag befäster minnena lite till. Jag skriver upp dig!

   Radera
 5. Har suktat efter denna ett tag då jag tror den kan hjälpa mig att ta vara på de små sakerna i livet :) delar och tipsar om den på IG under alias gollobracing!! //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint, jag skriver upp dig! Ja, det är just de där små detaljerna man gärna vill minnas :)

   Radera
 6. Hej! Jag är gärna med! Har länge velat ha en "5 år dag-för-dag" bok, och den här boken låter också jättekul!:)

  SvaraRadera
 7. Jag vill vara med! Jag har den här sedan tidigare: http://www.amazon.com/Q-A-Day-5-Year-Journal/dp/0307719774 Men den har hamnat lite i stiltje nu så behöver en nystart känner jag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skriver upp dig! Den där femårsboken du har ser väldigt fin ut, blir lite sugen på den tills nästa gång jag behöver en sån :)

   Radera
 8. Åh, jag vill vara med! Jag har läst om den på flera bloggar och tror den skulle vara perfekt för mig som lider av utbrändhet och PTSD. Att varje dag skriva några rader om vad jag är tacksam över och ser fram emot kanske får mig att må bättre på sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skriver upp dig och håller tummarna!

   Radera
 9. Jag är väldigt gärna med :)

  SvaraRadera
 10. Hej! Jag vill gärna vara med i utlottningen. Låter som något som skulle passa mig perfekt. Hoppas att du har en härlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skriver upp dig, och en fin dag till dig med :)

   Radera
 11. Åh jag vill väldigt gärna vara med i utlottningen!

  SvaraRadera
 12. Vilken fin utlottning, är gärna med!

  SvaraRadera
 13. Jag vill gärna vara med och tävla! Jag tycker att det är så himla fint med att föra dagbok men har tyvärr aldrig lyckats slutföra den idén. Att ha en sån här bok hade passat mig perfekt som jag kan gå tillbaka till och minnas. =)

  SvaraRadera
 14. Åh vilken härlig bok. Vill gärna vara med i utlottningen. :)

  SvaraRadera
 15. Jag är också gärna med i utlottningen :)

  SvaraRadera
 16. Jag är med! Jag tycker det är lättare att komma ihåg händelser och tankar när jag har foton eller text att gå tillbaka till. Jag skrev dagbok i mina tonår men jag skrev ju bara när jag var olycklig och det dominerande ämnet var killar förstås. Idag är ens vyer mer vidgade, haha-
  Jag har delat tävlingen på FB för att dubbla min chans, för denna bok skulle komma till både glädje och uppskattning hos mig.
  https://www.facebook.com/jennya.johansson.52
  Sommarhälsningar från Jennya i Hbg (e post jenny-janne@hotmail.com)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har skrivit upp dig! Ja, ungdomens dagboksanteckningar är lätt ensidiga :)

   Radera
 17. Jag är gärna med i utlottningen! Hade varit jätteroligt att vinna den här fina boken! :)

  SvaraRadera
 18. Jag är gärna med. Jag har tipsat här:
  https://www.facebook.com/katharinat

  Tack :)

  SvaraRadera
 19. Jag är också gärna med i utlottningen!

  SvaraRadera
 20. Åh såg den här boken idag i affären och ångrade att jag inte köpte den! Googlade på titeln och hamnade här! Och sådär i sista sekunden hinner jag anmäla mig till din utlottning. Vilken tajming:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin tajming där! Jag skriver upp dig.

   Radera
 21. Jag såg den här boken i affären idag och ångrade att jag inte köpte den. Kom hem och googlade den och hamnade här! Och hinner dessutom anmäla mig till utlottningen i sista sekund:) Vilken tajming!

  SvaraRadera
 22. En bok för mig =) 3 min dag ! Inte tidskrävande, roligt att skriva i, bra att ha nedskrivet !!
  Hedda-
  heddajansdotter@gmail.com

  SvaraRadera
 23. Och nu är vinnaren dragen: det blev Elvira som vann. Grattis till dig!

  http://carolinalandin.blogspot.se/2015/07/vinnare-i-utlottningen-av-min-dag-pa-3.html

  SvaraRadera