onsdag 15 juli 2015

Vad hände här nu då...??

Idag skriver vi den 15 juli, en alldeles förträfflig onsdag alldeles precis mitt i juli, alldeles semesterledig och alldeles underbar. Men vän av ordning undrar kanske ohälsosamt upprört vad som har hänt med den här bloggen? Förra inlägget publicerades 4 juli? Det är hyfsat måååånga dagar sen, eller hur?

Vän av ordning: Hördu du bloggskribenten - vad hände 5 juli? Brann datorn upp? Emigrerade du till Atlantis?

Carolina, tillika bloggskribent och semesterfirare: Eh, nej. Jag gick på semester, packade en husbil full med ostbågar, shorts och böcker och for till Fårö. Började läsa An Echo in the Bone av Diana Gabaldon. Och fortsatte i princip med det en hel vecka.

Vän av ordning: Äsch, vadå? En bok? Veckan innan semestern fullständigt bombade du ju bloggen med inlägg och bokläsande. Kom igen nu - har du inte ens någon liten Pixi-bok att rapportera om?

Carolina - läserska: Fattar du hur tjock den där Gabaldon-boken är? Och att jag alternerade med Bläckdöd som också är en tegelsten av mordiska mått? Och att jag köpte Grim Fandango till mobilen i något nostalgiryck och lade hyfsat mycket tid på att spela det? Va? Jäkla påhopp....

Vän av ordning: Men du kunde ju låna din dotters laptop för bloggande? Du bad ju henne särskilt att säkert ta med den så du kunde uppdatera dina bloggar?

Carolina - mobilspelerska och ostbågeäterska: Jo. Men väl avslappnad på semester så kände jag ba "bloggen? äh, palla...".

OK. Efter denna lathetsredovisning är det dags att lova bot och bättring. De närmaste dagarna blir det oerhört raffel här på bloggen:
- ett blogginlägg om An Echo in the Bone som kommer att vara sådär tokrafflande för alla de eoner av människor som också har läst sjunde megategelstenen i Outlander-serien (men kanske inte för alla andra?)
- en tung suck över Bläckdöd
- och.... håll i er... en UTLOTTNING!! Ja, jag vet - det händer aldrig på den här bloggen annars. Men livet på Kulturkollo har fått den här bloggskribenten att fatta ett och annat. Det som ska lottas ut är en finfin liten boksak. Som di sajor på radio: Stay tuned!

2 kommentarer:

  1. Alltid härligt med inre monologer :) Förstår att det kan bli svårt att få tiden att räcka till bland böcker och ostbågar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, särskilt ostbågarna är himla tidskrävande ;)

      Radera