onsdag 13 januari 2016

Slightly Scandalous

Mitt behov av romance, lycka for ever after och förutsägbarhet parad med humor, klänningar och sex verkar vara oändligt just nu i januari. Vilken tur att jag har ett nästan outsinligt förråd av Mary Balogh-romaner att ösa ur...

Nu alltså dags för Bedwynfamiljen igen, och Freyjas tur att bli kär. Hon som bara vägrar att vara rädd för någonting, och som är i princip världsledande på att föraktfullt down her nose se ner på folk som inte faller henne i smaken. (en mycket präktig näsa, dessutom, en Bedwynnäsa... och här måste jag gnälla lite över ett evigt tjatande om att Freyja minsann inte är vacker, utan bara har ett "speciellt" utseende) Syster till en hertig, och vet exakt hur hon ska föra sig, konversera eller med ett ord eller en skiftning av ansiktsuttryck snoppa av någon. Kommer hon någonsin att hitta någon som hon tycker ens är värd hennes intresse?

Men jodå, klart hon gör. Denne någon brakar rätt in i hennes rum på ett värdshus en natt, och kräver att få gömma sig i hennes garderob eftersom han är "i lite trångmål". Dessutom flinar han åt henne och kallar henne lite nedlåtande gulligt så där "sweetheart". Ingen bra ingång för att lära känna Freyja Bedwyn, nej. Fast han har ju ingen aning om att hon är just Freyja Bedwyn, syster till en hertig och allt det där.
Det blir han varse några dagar senare, i det fashionabla Pump Room i Bath (jo, för en hel del av romanen utspelar sig för en gångs skull i Bath och inte i London, och en del dessutom i Cornwall). Där träffas de igen, varpå Freyja raskt stegar fram till honom, sticker fingret i hans bröst och högt så att alla hör kräver att den här mannen borde kastas ut och aldrig mer tillåtas komma tillbaka. Lätt skandal uppstår.

Den här mannen, aka denne någon, är Joshua Moore, markis av Hallmere. Fast det har ju förstås Freyja ingen aaaaning om. Än.

Det är minsann ett hektiskt år för syskonen Bedwyn, detta, och storebror hertig Bewcastle får höja både ögonbryn och monokel stup i kvarten och se svalt upprörd ut. Nästa bok är Morgan Bedwyns, och eftersom januari är långt ifrån slut är det ganska troligt att det dyker upp lite skrivande om henne också här på bloggen. Snart.

Titel: Slightly Scandalous
Serie: The Bedwyn Saga #3
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2003
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar