tisdag 5 januari 2016

Slightly Wicked

Andra boken i The Bedwyn Saga, som totalt består av sex böcker, varsin för de sex syskonen i den väldigt speciella Bedwyn-familjen (med alldeles väldigt specielle Wulfric, hertig av Bewcastle, som äldst)(en stor del av nöjet med att läsa de här böckerna är att få läsa om Bewcastle och hans något höjda ögonbryn eller finlir med monokeln)(sista boken i serien handlar om hur han ska hitta sin enda och rätta. Jag längtar!)
Efter detta missbruk av parenteser återgår jag till Slightly Wicked, som handlar om hur Rannulf Bedwyn hittar Judith Law, kärlek for ever after och schysst sex.

När boken börjar är Judith på väg hem till sin faster och farbror. Hon ska bo där, som oavlönad sällskapsdam och mer eller mindre piga. Osynlig och oviktig kommer hon att vara för resten av sitt liv, sitta längst bak i sällskapsrummen och passa upp på gamla farmor, hämta stickningar, bära te, springa ärenden... och givetvis förbli ogift. Detta är inget hon vill, men av olika anledningar (till exempel den att hennes ohängde bror har förskingrat familjens besparingar) så måste hon. Nu sitter hon och dagdrömmer om att en ståtlig stråtrövare skulle överfalla diligensen där hon sitter och trängs med övriga passagerare. Stråtrövaren skulle kasta upp henne på hästen och galoppera bort mot ett äventyr, och visa sig vara både snygg och snäll längst inne och...

...tja. Inte som mannen med dålig andedräkt som sitter bredvid henne och tafsar på henne när han kommer åt, i alla fall.

Men....!

Diligensen slirar omkull i leran. Det kommer en snygg karl ridandes. (dock ej stråtrövare) Han tar med Judith på hästen, och hon bestämmer sig för att ha ett äventyr ändå. Ett enda. och ett sista, innan hon sätter igång med sitt tråkliv. Hon ljuger för karln och säger att hon är skådespelerska - han ljuger och säger att han heter Ralf Beddard (för det är förstås vår Rannulf). Sedan har de sex hela natten. Tjolahopp! Nu kan Judith sticka iväg till sitt trista sällskapsdamsliv, nu har hon åtminstone blivit av med oskulden och har något fint att minnas. Typ.

Jepp. Ända tills den där Ralf dyker upp hemma hos fastern, och visar sig vara en förnäm herre, bror till en hertig, dessutom tänkt friare till Judiths kusin som är vacker, arton år och helt tom i bollen.

Jag gillar verkligen Mary Baloghs historiska romance. Slukar hennes böcker. Nu ska jag strax ge mig på nästa Bedwynsyskons bok! (nu är det Freyja, kvinnan som bara kan rida på ett sätt (fort!), som svär och inte bär sig åt som någon syster till en hertig alls. Mjuka, väna och ömtåliga människor äter hon till frukost)

Titel: Slightly Wicked
Serie: The Bedwyn Saga #2
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2003
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar