torsdag 13 oktober 2016

Nortons filosofiska memoarer

En trevlig liten ljudboksstund är det att lyssna på när Tomas Bolme läser om Håkan Nessers hund Norton. Det är raskt avklarat på mindre än två timmar, men på den tiden hinner vi besöka en hel del platser, faktiskt.

Det är alltså Norton själv som berättar (med husse som spökskrivare, då), och vi får höra om hans hundiga liv. Om hur Kensington Gardens är finaste platsen för promenader, och om hur det kan vara stressande med för många lukter i New York. Om långa promenader på Exmoorheden i England, eller om hur skönt det är att ligga i en skinnsoffa. Det filosofiska går mycket ut på mindfulness, kan vi väl säga. Saker som gör livet värt att leva, sånt som köttbullar (och skinnsoffor).

Genom Nortons ögon ser vi andra människor (den deprimerade engelsmannen på heden, mattes totala förträfflighet eller damen som ligger ihopbunden med en papegoja mitt i den gotländska naturen), andra djur (katter och hästar har också en hel del att säga) och andra filosofer (eller... hundar). Det är småmysigt och ofta ganska roligt också. Och framför allt väldigt fullt av kärlek mellan människa och hund.


Titel: Nortons filosofiska memoarer
Författare: Håkan Nesser
Ljudbok - uppläsning: Tomas Bolme
Illustrationer: Karin Hagen
Utg år: 2016
Förlag: Brombergs
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar