söndag 19 juli 2020

Carolina läser om Sagan om Isfolket

För ett par år sedan läste jag för första gången Sagan om Isfolket. Jag gjorde det aldrig då när de kom ut, missade hela grejen, och testade alltså nu. Och fastnade rejält. Så rejält att jag drog igenom alla böckerna på bara några månader, och köpte dem också allihop. Sedan har de legat i en låda på vinden. Nu inför årets semester tog jag ned dem, och tänkte att det kunde vara kul att läsa om dem. Få det där enorma lässuget de ger.


Och så tänkte jag att den här gången så bloggar jag om läsandet också! Jag gjorde inte det då, de kändes som för många. Men sedan har jag märkt att jag har tänkt tillbaka på dem, undrat vem som var vem och hur de hängde ihop, vilka som var tidiga i släktleden och vilka som kom först senare. Så jag kommer att skriva ett kort inlägg om varje bok jag läser om nu. Spoilerfyllda inlägg för de som liksom jag redan har läst och vill minnas tillbaka, kanske själva bli sugna på att läsa om.

När jag skriver det här har jag redan läst de två första... för precis som förra gången så drogs jag direkt in i dem. Ett sanslöst lässug, ett väldigt bläddra-bläddra-ska-bara-läsa-någon-sida-till, oerhört lättläst och med karaktärer man bara måste tycka om. Det här behövde jag i mitt liv! (igen...)

2 kommentarer: