tisdag 2 december 2014

Här ska det banne mig läsas Rowell...

Så här ser det just nu ut inne på vårt redan hyfsat trångbodda kontor på biblioteket där jag jobbar:


Tvåhundrafemtiosex exemplar av Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Har vi nu blivit helt sjövilda och lagt halva bibliotekets budget bara på denna enda titel?
Visst är Eleanor & Park en fantastiskt bra bok - jag läste och tokälskade den rätt nyligen. Men från att gilla en bok till att köpa tvåhundrafemtiosex exemplar av den är steget ändå ganska långt, va?

Lugn. Vi ska inte riva ut halva inredningen här för att sedan ha en Eleanor&Park-avdelning på biblioteket med enbart den titeln på hyllorna (fast erkänn att det hade varit rätt annorlunda och coolt). Nej - till våren har kommunen ett Skapande skola-projekt där alla kommunens åttondeklassare ska läsa Eleanor & Park. Sedan ska de få vara med på en Bushwick Book Club-föreställning som handlar om Eleanor & Park, och inspirerade av den ska de sedan få skapa eget utifrån boken. Dikter, bilder, musik, film...

Fast jag var med och bestämde titeln till projektet, det var jag förstås. Pekade lite med hela handen och pratade entusiastiskt. Jag kan prata rätt entusiastiskt om böcker jag gillar - och det här är verkligen en fantastisk bok.

4 kommentarer:

 1. Hurra hurra! Så roligt att få jobba med ett sånt projekt!! Lycka till

  SvaraRadera
 2. Jaha, ännu en bok att lägga till i att läsa listan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, bara till att skriva upp! För du hade säkert nästan inga titlar på den listan redan? ;)

   Radera