tisdag 10 november 2015

Slightly married

I A Summer to Remember skymtas det en grannfamilj som verkar vara lite mer...rättframma än andra? De rider inte bara sina hästar, de driver fram dem i något slags kontrollerat sken och skrattar samtidigt. Med håret flygande i vinden. Och med högfärdiga blickar stirrar de nerför sina stora böjda näsor på resten av den usla mänskligheten som de verkar anse vara mindre värda, oärligare och fegare än de själva. Denna familj heter Bedwyn och består av sex syskon. Storebror Wulfric bestämmer. Han är hertig och extremt korrekt och frostig.

Den här familjen kunde Mary Balogh förstås inte bara låta finnas i skymundan i någon annans bok, det var de för intressanta för. Så, tadaaa! här är nu första boken i The Bedwyn Saga, som då förstås består av sex böcker eftersom alla sex syskonen ska finna de enda och rätta kärlekarna. Hur högfärdiga och våghalsiga de än är. Först ut är Aidan, andre sonen. Han som egentligen ville blivit hertig och skött om egendomen, men som enligt adelns tradition fick bli den som blev officer.

Nu återvänder han tillbaka från Napoleonkrigen, bister, mörk och muskulös. Ler gör han aldrig. Han måste göra det svåraste: överlämna ett dödsbud. Inte nog med det - den som dött är en av hans kaptener, och denne avkrävde vid sin död ett löfte av Aidan: att beskydda hans syster Eve. Aidan lovar, och kommer nu alltså till Eve och berättar att 1. hennes bror har dött, och 2. hon ska beskyddas, av honom själv, och hur kan han hjälpa till? Eve gråter, tackar honom men ber honom på ett fint sätt att fara och flyga eftersom hon klarar sig utmärkt bra på egen hand, tack så mycket. Aidan betraktar godset hon äger och bor på, Ringwood Manor, sätter hatten på huvudet och beger sig med manligt manliga steg iväg för att meddela sin betjänt att de är färdiga, ska packa och dra vidare. Men... betjänten är sjuk, (nja. förkyld)(åh, förlåt! han är Förkyld, dvs en rejäl man-cold) och kan inte resa någonstans alls.

Bra med mansförkylningar ibland! Tack vare den blir det nu kärlek och baler och en upprörd storebror hertig som ska lägga sig i saker och ting - helt förutom hela den där syskonskaran Bedwyn som biter huvudet av sådana som inte ger svar på tal.


Titel: Slightly Married
Serie: The Bedwyn Saga #1
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2003
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här

3 kommentarer:

 1. Men du, jag känner att jag nog behöver läsa något av den här Mary Balogh (förslagsvis över jul, det känns som lämplig julläsning) men jag blir så förvirrad av alla serier som hänger ihop åt alla håll - o du expert, var börjar jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Gör't!
   Varför inte med den som fick mig fast? First comes marriage (som är första i Huxtableserien). Den fick jag Austenvibbar av i inledningen (du kommer att känna igen scenen).

   Radera
  2. Då kör jag på den, låter väldigt lovande!

   Radera