lördag 3 januari 2015

Mitosis: A Reckoners Story

Mitosis är en novell som utspelar sig i Reckoners-världen. Den är lite Reckoners 1.5, eftersom den utspelar sig en liten tid efter händelserna i Steelheart men före det som kommer att hända i Firefight som snart kommer att ges ut. Jag skulle tro att Sanderson helt enkelt hade en helsmart Epic-kille han inte kunde trycka in i handlingen i Steelheart men inte kunde låta bli att skriva om så det fick bli en egen novell? Det verkar krylla av sådana där åh-måste-bara-skriva-om-det-här-också-men-får-inte-plats-i-boken-noveller i Sandersons produktion. Eller är det så att han har försökt att kill your darlings vid bokskrivandet men inte lyckats helt och hållet med begravningen?

Hur det än är så är detta en bra novell, en liten spännande sak man läser ut på någon timme eller så. Max. Mitosis är alltså en Epic som inte dök upp i Steelheart men som nu kommer till Newcago och är - minst sagt - missnöjd med förhållandena där i allmänhet och med David själv i synnerhet. David ska has ihjäl. Punkt. Och Mitosis superkraft är att han kan klona sig själv. En, tre, tjugofem eller ettusennittioåtta exemplar av Mitosis som alla är helt inriktade på att göra David till en blöt fläck och Newcago till sitt.

Action!

Titel: Mitosis: A Reckoners Story
Serie: The Reckoners, ungefär 1.5
Författare: Brandon Sanderson
Utg år: 2013
Förlag: Delacorte Press
Köp den till exempel här eller här (fast kanske helst som e-bok på Amazon för futtiga 1.99 dollar eller Bokus-dito för endast 23 kr, för den är verkligen inte tjock nog att försvaras att köpa som inbunden)(fast då tror jag man får en slags tjuvkik på Firefight)(men ändå inte värt det)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar