fredag 29 juni 2012

Bokbloggsjerka 29 juni - 2 juli

Annikas fråga i veckans bokbloggsjerka är kort: "Vad läser du just nu?"

Jag har två böcker på gång:

En är ett långtidsprojekt: "Arvtagaren" av Christopher Paolini, som är den fjärde och sista delen om Eragon. Den är egentligen så fruktansvärt usel (jag kommer att dödskallemärka den tretton gånger om i min blogg sen) så jag orkar bara med den i småportioner. Fast jag är ändå så dum och envis så jag måste traggla mig igenom alla 850eller-så-många-många-många-för-många-sidorna för jag vill veta exakt hur Eragon och draken tar kål på onde Galbatorix & Co. Jag får skylla mig själv.

Den andra boken är av en författare jag blev väldigt nyfiken på för några dagar sen: "Jag väntar under mossan" av Amanda Hellberg. Hon har tidigare skrivit tre skräckromaner för vuxna och de ligger också i min semester-bokhög men jag började med ungdomsboken. På baksidan av den beskrivs Hellberg som "skräckdrottning" och någon fånigare benämning har jag aldrig hört. Blev sen lite mindre sugen på att läsa henne men hon kan kanske inte hjälpa vad förlaget kläcker ur sig för formuleringar. So far vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om "Jag väntar..". Den är mystisk. Inte otäck än. Väldigt, väldigt bra miljöbeskrivningar - ibland sitter jag själv nästan i en enslig sommarstuga och läser känns det som.

4 kommentarer:

 1. Amanda Hellberg finns på min att läsa lista :)

  SvaraRadera
 2. Jag har läst de två första av Paolini och den tredje står och väntar. Arvtagaren har jag inte skaffat än, men förmodligen är jag lika dum som du :)

  Amanda Hellberg har jag bara läst Styggelsen av och den gillade jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Styggelsen ligger näst i tur nu, för nu är jag färdig med Jag väntar..
   Andra och tredje av Paolini var bra, tyckte jag (fast första tyckte jag väldigt illa om i början). Det är nog det som gör att jag trots allt plöjer vidare i fyran.

   Radera