fredag 17 maj 2013

Bokbloggsjerka 17-20 maj

Den här veckan frågar Annika i sin jerka:

Vilka böcker har du klickat hem under den senaste veckan? Om du mot all förmodan inte har gjort det finns det säkert böcker som du skulle kunna tänka dig att klicka hem redan i dag?

Faktiskt så köper jag nuförtiden ytterst sällan böcker. Jag bär ju hem dem gratis från biblioteket där jag jobbar i stället. (men bokhyllorna där hemma blir ändå fullare och fullare för min käre sambo tycker att böcker absolut måste ägas. Vi har inte samma boksmak så våra bokhyllor håller på att sprängas av böcker om Starka Oövervinnerliga Män Som Räddar Världen Från Lömska Hot)(men det där var ju en parentes). Köper jag ändå böcker nuförtiden så är det ofta fantasy. Sån fantasy som inte är så lätt att få tag på annars (och mer om det i förra veckans bokbloggsjerka där jag skrev om fantasy på engelska).

Men passande nog har jag ändå för en gångs skull klickat hem en bok just den här veckan. Fast inte till mig själv - den är en present till en mig mycket närstående liten tjej som det senaste året har fått totalt bak-fnatt: Baka, baka liten chokladkaka av Fiona Patchett. Hon älskar choklad också, den där tjejen, så jag tror mig vinna många popularitetspoäng här.

14 kommentarer:

 1. Det var väl en käck bok att ge bort!

  SvaraRadera
 2. Det låter som en bok jag också hade tyckt om att ha hemma! :)

  SvaraRadera
 3. Så slugt! Eller finns det kanske ingen baktanke (sic!) att den närstående tjejen i fråga kanske gör dig till chokladbaksförsökskanin..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är oerhört slug. Och varken bekräftar eller dementerar det där med försökskaninteorin.
   Det är härligt att se barn arbeta, för övrigt.

   Radera
 4. Vilken mysig bok.
  Har också en man som har en helt annan boksmak. Felet är att vi båda köper böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det snart till att skaffa större boende, då?

   Radera
 5. Bibliotek är ju verkligen hur bra som helst. Jag känner inget behov av att äga böckerna, då jag bara läser dem en gång.. Men ändå lyckas jag köpa böcker titt som tätt. Men böcker är ju snyggt rent inredningsmässigt också tycker jag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är jättefint med en fylld bokhylla. Men den är full nu, så det behövs inte fler. Dubbla rader med böcker och böcker som vill höra till någonstans men inte har något hem blir lätt lite stökiga i stället.

   Radera
 6. Det måste vara en av de stora fördelarna med att jobba på ett bibliotek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väldigt bra. Och väldigt tungt - man släpar alltid hem alldeles för många böcker. Och tidningar.

   Radera
 7. Jag älskar bibliotek! Lånar mängder med böcker:). Du får nog många pluspoäng för presenten:).

  SvaraRadera
 8. Jag lånar största delen av böckerna från biblioteket, det är mest engelska YA böcker som jag köper. Vilken toppen present!

  SvaraRadera