onsdag 5 december 2012

Gråt i halsen och skratt i ögonen - samtidigt

Nu tänker jag bli tjatig. Men det är så här att jag läser om Tonje och det hemliga brevet av Maria Parr för tredje gången (jag ska ha den i ytterligare en bokcirkel med elvaåringar i morgon) och den är fortfarande lika vansinnigt bra. Jag har skrivit om den förr (läs här) men det här budskapet måste kablas ut över hela världen gång på gång för jag tror helt ärligt att det här kan vara en av de bästa, roligaste och finaste barnböckerna som någonsins skrivits.
(och jag läser många barnböcker, jag)

Läs Den Här Boken!

Det är som en kombination av Astrid Lindgren och Selma Lagerlöf. Det passar som högläsning, egenläsning, bokcirkelbok och att läsas av vuxna. Det är så bra, så bra. Jag gråter ibland och skrattar ibland och fullständigt hisnar av det fantastiska språket. Det finns ett ställe i boken där jag gråter så att tårarna skvätter (nej, inte sorgligt men rörande) och nu börjar jag redan snyfta när jag halvvägs i boken är på väg dit.

Jag älskar den här. Över allt annat. Läs, läs, läs!!!

Och hon har skrivit en till, Våffelhjärtat, som också är fantastisk. Men den här är Mästerverket.

5 kommentarer:

 1. Åh vilken fin hyllning, jag vill köpa den direkt!! :)

  SvaraRadera
 2. Älskar båda hennes böcker. Tror hon är ett geni!

  SvaraRadera
 3. Jag har också läst och gillat den nu. En liten fråga du som läst den tillsammans med barn. Gillar de den? Ibland känner jag att barnböcker som jag som vuxen gillar inte alls går hem hos barnen. Eftersom jag är föräldraledig kan jag inte heller sätta boken i något barns händer och testa vad de tycker. Jag vet dock att den sällan rör på sig i hyllan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste den med mina barn när de var ungefär åtta och tio år kanske (det var några år sedan). De gillade den då - men de gillade Tonje och det hon gör i boken, de roliga partierna. Jag gillar mer det här med Gunnvald och Heidi, och det där hängde de inte riktigt med i. En allåldersbok, alltså, och jag tycker den är bra för högläsning.

   Radera