torsdag 26 mars 2015

Heja Klågerupskolans åttor, vad duktiga ni är!!

Måste bara berätta lite om hur imponerad jag är av åttorna på vår skola idag:

De har under våren haft ett skapande skola-projekt, som gick ut på att alla åttorna i kommunen först läste Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Så i tisdags var de alla i väg och såg på en Bushwick Book Club-föreställning gjord för dem, och baserad på Eleanor & Park, förstås. Musik, text, film och akrobatik blandat, mycket spännande.


Idag ska de nu, inspirerade av Bushwick-föreställningen i tisdags, skapa något eget utifrån Eleanor & Park. Något som har direkt samband med boken eller som de associerar till när de läste boken.

Och vad de gör grejer! Jag är alltså så sjukt imponerad! De gör egna spellistor i Spotify, inspirerade av boken. De gör egna låtar. De gör nya omslag som de tycker passar bättre till boken. Eller affischer. En grupp bygger banne mig en hel buss (de har själva tagit med sig material hemifrån). De gör dikter och skriver nya fortsättningar på boken. Några skulle göra en dans. Och så det här:

En grupp tjejer knatade ner till affären i byn, handlade ingredienser och har nu gjort en tårta. På tårtan har de sedan skapat omslaget till boken. Heja!


Och så har vi då gruppen med killar, som också har bakat. Fast mera på associationsvis, då. De har nämligen bakat en kladdkaka. Jo, för förhållandet mellan Eleanor och Park är rätt kladdigt, va?
Den första kakan brände de, så den fick de tyvärr äta upp direkt. Sen gjorde de en till, och då rann inspirationen till, och den blev dekorerad med en (lätt överviktig) Eleanor och en något rinnig Park. Säkert väldigt god, den också.


Och så kommer här bilder på den där bussen under skapandets gång. Vi pratar alltså buss som skapas med elektronikdetaljer, med en fungerande motor och belysning...!5 kommentarer:

 1. Åh, vad kul! Nu längtar jag tillbaka till skolan och alla bildlektioner! (M)

  SvaraRadera
 2. WOW och OMG! Jag vill ha samma roliga projekt här! Åh, tänk om alla dessutom läste Eleanor och Park!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kör på, tycker jag! Det funkar som skapande skola-projekt, ju (säkert för alla årskurser). Hör av dig till Tomas Teller på Bushwick Book Club i Malmö för de tänker nog fortsätta med det här och kalla det Bushwick Skola (förutom sina vanliga föreställningar för allmänheten).

   Radera
  2. Hm, ja, inte Eleanor & Park för småklasser, förstås. Det var lite gränsfall att få alla åttor att läsa den, det var det. Den är ju ändå rätt tjock.

   Radera