fredag 4 augusti 2017

Terms of Surrender (The Revanche Cycle, book 3)

Tredje boken i The Revanche Cycle och precis lika full av ondskefulla och komplicerade intriger som de två föregående. Jag gillar fortfarande, men kan fortfarande bli lätt trött på att folk inte kan slappna av och bara leva på utan att ständigt fundera ut bättre sätt att hämnas eller ta makten över andra människor. Nå, det är inte lätt att slappna av och börja leva vardagsliv när man som Felix Rossini, en av huvudpersonerna, har diverse personer efter sig som på olika sätt traktar efter ens liv. Eller om man som Livia plötsligt ser sig själv som världens första kvinnliga påve och tänker att det vore all idé att göra något bra av detta faktum snarare än att låta sig själv bli en bricka i de maktgalna mäns liv som omger henne. Eller... ja, här finns ett antal människor som är så intrasslade i faror och elände att de inte riktigt kan ta sig loss och bli så där värst vanliga och vardagliga. Jag kan medge det.

Den här boken har lite mer magi i sig än de två föregående böckerna. Dels har vi The Owl, häxan som vill ta över ledarskapet för den coven hon är med i, och som hjälp har sin gamla läromästare/mamma. Att denna är död sedan många år tillbaka är tydligen inget hinder. Dels har vi då påve-Livia som ju hittat en gammal begagnad häxmagibok som hon läser och testar en hel del ur (och nä, det är INTE ok att göra så, hon har hela the Owls coven efter sig men det vet hon inte)(för att inte tala om att det inte är ok med häxgrejs inom kyrkan, så kommer de på henne är det raka vägen till bålet). Livia har tyvärr vid ett tillfälle när hon var nära att dö (jo, hon blev anfallen av ett gäng ninja-liknande assassiner som har långa fingrar och är creepy) råkat uttala en åkallan av något fruktansvärt väsen som bor mellan världarna (eller något annat lika diffust). Lönnmördarna försvann raskt från scenen och ut i den där diffusa tomheten - men det där Livia åkallade drog tydligen in i henne själv och rasar nu runt i hennes kropp som någon slags läbbig cancer. Det hela är mycket oklart, men hon tar mediciner.

Hm. Jag märker själv hur himla ostrukturerat det här inlägget är. Men - kort sagt går det inte att läsa denna tredje bok utan att ha läst de två föregående, så i stället för att läsa mitt svamlande så rekommenderar jag eventuella intressenter att göra just det i stället. Winter's Reach heter alltså första boken (och då kan jag passa på att tillägga att vi får återvända till Winter's Reach i den här boken, och "borgmästaren" där har inte lugnat ner sig på något sätt alls)

Titel: Terms of Surrender
Serie: The Revanche Cycle #3
Författare: Craig Schaefer
Utg år: 2015
Förlag: Demimonde Books
Köp den tyvärr inte i Sverige, men till exempel här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar