fredag 8 december 2017

No Man's Mistress

I More Than A Mistress fanns en lillebror till den högdragne hertigen, en lillebror som antog alla vad och utmaningar och aldrig kunde motstå en tävling och därför hamnade i den ena faran efter den andre. Denne bror, som heter Ferdinand, får nu en egen bok.

Nu har han spelat igen, och vunnit. Den här gången ett helt herresäte, med tillhörande marker och allt, ett Pinewood Manor som den förre ägaren (någon halvtaskig earl med flyende haka) aldrig ens besökt och inte riktigt vet var det ligger eller om det är beboeligt. Ferdinand, eller Lord Dudley, har alltid fått vad han vill ha och alltid varit mer än rik - men eftersom han bara är lillebror till en hertig har han inte haft någon egen mark. Nyfiket far han till Pinewood Manor för att kolla om det är något att ha.

Jodå. Det är fint. Det är välhållet, med ordning och reda och rensade rabatter, vackert och mysigt och så ingår där till och med en butler och en kokerska och hela konkarongen. Men... det finns ett stort men. Det finns en ung kvinna som bor där redan. Någon som förre ägaren inte kände till. En viss miss Viola Thornhill, som påstår att Pinewood Manor är hennes, tack så mycket, och kan lord Dudley vara så snäll att bege sig härifrån eftersom alltihop nog är ett misstag? Pinewood Manor har Viola fått av den nuvarande earlens pappa, eftersom denne älskade henne så mycket.

Varken Viola eller Ferdinand ger sig. Bägge är säkra på att de är ägare av Pinewood Manor. Alltså bor de där bägge två, utan någon som helst förkläde eller hyfs eller nånting. Grälar gör de hela tiden. Kysst varandra har de gjort innan Lord Dudley ens kom till Pinewood, eftersom de träffades kvällen innan i byns midsommarfirande där de ännu inte kände varandra och flirtade loss en hel del.

Nå. Vem äger Pinewood Manor? Det får vi så småningom veta. Spelar det någon roll? Ja. Kommer hårda ord uttalas? Ja. Kommer det att has sex? Ja. (lite ovanligt nog i sammanhanget är att det här är han som är oskuld och hon den erfarna) Finns det hemligheter som avslöjas? Klart det finns. Miss Viola Thornhill har en hel del med sig i bagaget. Blir allt bra till slut? Klart det blir. Det är ju romance.

Åh, jag har saknat det här romance-som-suger-in-en-i-handlingen-direkt ett tag, och det var fint att vara på Pinewood Manor (och i London) med Ferdinand och Viola och höra dem gnabbas med varandra.


Titel: No Man's Mistress
Serie: The Mistress Trilogy #2
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2002
Förlag: Dell
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar