lördag 29 december 2018

Once Upon a Marquess

När decembermörkret sänkte sig drabbades jag av läsleda. Mitt motgift mot sånt brukar vara att läsa någon bra barn- eller ungdomsbok, eller en romance eftersom de har en tendens att direkt suga in en i handlingen och bara fluffa framåt, liksom. Jag hittade en Courtney Milan-bok i min Kindle jag glömt bort att jag köpt, och tänkte att bra! det här löser läs-segheten direkt!

Jag håller egentligen fortfarande på med Courtney Milans Brothers Sinister-serie där jag kommit till bok 3 och 3/4 eller vad det nu är och har älskat några (de korta) och kört fast ganska ordentligt i några (de längre). Once Upon a Marquess är första delen i The Worth Saga, och poppade upp som reklam att köpa på amazon för bara 1 eller 2 dollar tror jag. Så varför inte?

Men tyvärr. Det här är den segare sortens Courtney Milan. Jag har svårt att sätta fingret på varför, eftersom personerna är trevliga på alla sätt och vis, det finns gott om humor och hon knyter det återigen till något från verklig historia (opium, och opiumhandel).
Judith Worth är storasyster och den som måste försörja och hålla koll på sina yngre syskon (som är intressanta och komplexa nog att ha egna böcker om sig)(och de kommer senare i serien). Familjen Worth var tidigare rika och adliga, pappan var earl och livet var sus och dus. Sedan avslöjades pappa earlen med landsförräderi och avslöjande av militära hemligheter, sköt sig själv medan hans äldste son som tydligen också var inblandad blev deporterad. Och den som bevisade allt detta var ingen mindre än äldste sonens bäste vän, Christian Trent, the Marquess of Ashford.

Grejen var att Judith och Christian var kära i varandra och skulle gifta sig och allt - när han tyckte att han hederligt skulle avslöja bäste vännens och blivande svärfaderns skumraskaffärer. Judith bad honom flyga dit pepparn växer, sålde sina smycken och klänningar och tog med sig sina yngre syskon till det halvsluskiga boende i Londons sämre kvarter där de bor nu, och där hon försörjer dem på att... bygga porslinsmodeller med urverk. Nu verkar familjens advokat vilja lura pengar av henne, och hon måste ta hjälp av den där eländige Christian eftersom han har en markistitel att skrämmas med.

Typ. Det är en intressant historia med ganska många lager, och så med opium inblandat. Men jag körde fast. Kanske för att romancegrejen försvann i all den där familjedramatiken? Jag vet inte, men nu efteråt minns jag mest svanarna Fred och Bill som gör några bejublade inhopp i berättelsen.

Jag kanske läser vidare i serien senare, jag vill trots allt ändå veta hur det går för syskonen Worth.

Titel: Once Upon a Marquess
Serie: The Worth Saga #1
Författare: Courtney Milan
Utg år: 2015
Förlag: Createspace Independent Publishing Platform
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar