torsdag 16 oktober 2014

Kulturkollos serieenkät

På Kulturkollo har vi serietema den här veckan, och Kulturkollo-Helena har satt ihop en enkät om serier.
Klart jag måste vara med och svara på den!

1. Om du var en superhjälte/superskurk, vad skulle du heta och vilken vore din superkraft?

Jag skulle absolut komma ut som ond, och bejaka mina mindre trevliga sidor. Som superskurk skulle jag använda min förmåga att kunna vara osynlig till att avlyssna människors hemligheter, och sedan sälja hemligheterna dyrt till andra människor.
(och SEN skulle jag för de pengarna kunna sluta jobba och i stället sitta och läsa böcker och äta ostbågar hela dagarna - därför skulle mitt SuperSkurkNamn vara CheezCarolina)
(mwwuaaaahahaaaaahahaaa)

2. Vem skulle teckna serien om ditt liv, och hur?

Jag är vad gäller serier väldigt gammaldags och fortfarande helt fast i de franska och belgiska serietecknarna. Albert Uderzo gör Asterix och Obelix så bra - han kunde få teckna mig med rutiga byxor, stort bälte och gigantisk ölmage (för det har jag snart i verkligheten också, jobbar på den). Och flätor, och hjälm med stora horn.3. Föredrar du att läsa tecknade serier eller att se dem på film/tv?

Alltid, alltid läsning.

4. Vilken är din favorit bland tecknade serier och grafiska romaner?

Jo, alltså, de där franska och belgiska serietecknarna vars album jag läst så många gånger att jag kan dem utantill: Asterix, Tintin, Spirou och Nicke, och Gaston, Johan och Pellevin (och Smurfarna), Lucky Luke... De är mina favoriter, men så läser och uppskattar jag många nyare serier men inte så mycket att jag på rak arm kan räkna upp några favoriter. Det skulle i så fall vara Tony Cronstams Elvis. Och så Bud Grace Ernie. Och ja, Baby Blues av Scott/Kirkman skrattade jag många gånger åt när jag själv hade små barn.

4 kommentarer:

 1. Då måste ju följdfrågan vara: Vilket Asterixalbum är favoriten? /en-annan-hemlig-Asterix-nörd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Jag fick sitta och fundera en stund...Mesta favoriten är nog ändå det där druiden får en bautasten i huvudet och blir helknas, varpå han så småningom får komma till en psykolog - som också får en bautasten i huvudet och blir precis lika knäpp. "Asterix och tvekampen" är det.
   Asterix som gladiator är också kul - det är så synd om den där stackars centurionen eller vad han har för grad, han som ska träna Asterix gladiatorsgäng (med egyptiern som hela tiden måste tolkas för till exempel)
   Nu blir jag lite sugen på att knata upp på vinden och hämta ner några Asterixalbum för ytterligare en omläsning :)

   Radera
  2. Asterix som gladiator är en av de bästa enligt mig också. Gillar även den när de åker Gallien runt och köper lokala specialiteter för att vinna ett vad. (Bästa scenen är när ett gäng galler ska uppehålla romarna med ett parti boule:)) Och så Asterix och skatten... och nu vill jag också läsa Asterix!

   Radera
  3. Rulla eller kasta - det är frågan :)

   Radera