onsdag 25 april 2012

Jag är Love

Jag är Love av Mårten Melin

Fristående fortsättning på Förvandlad och väl egentligen samma story en gång till - men det spelar ingen roll för jag gillar den i alla fall. Lite grann har det blivit så att står det bara Mårten Melin på boken så gillar jag den - innan jag ens har läst den. Jag säger till barnen att de inte ska döma boken efter framsidan, fast sen gör jag likadant. Fast tvärtom, liksom.
I vilket fall som helst har vi även här en tonårskille som har problem i vardagen för han är inte som andra, och hux flux får han reda på att nu måste han gå på en annan skola för att han är så annorlunda och kommer över en natt till Skogsbingelskolan mitt i ingenstans. Precis som Måns i Förvandlad förstår han snart att alla elever på skolan har egna ”krafter” och är speciella, men på olika sätt, och precis som för Måns är det ingen som vill tala om någonting för honom, bara antyda att alla andra vet, liksom. Det blir lite störigt. En del av eleverna känner man igen - Adam, vampyren, till exempel. Måns är också med (och Love som har allergi för katter börjar nysa så fort han kommer i närheten).
Loves egenhet är att han har stark ”kärlekskraft” (hans pappa är Amor) – alla blir kära i honom och det blir rena upploppsscenerna ibland. När jag bokpratade om den här boken var det faktiskt många killar som räckte upp handen och ville ha den. Vet inte om det var den här kärlekskraften som intresserade?
Och roligt är att Lucia från Jävla Lucia dyker upp, eftersom Love lär känna Hella, Lucias lillasyster. Lucias och Hellas kända pappa visar sig minsann ha haft en hel del affärer ihop med Loves pappa. Minsann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar