fredag 30 november 2012

Bokbloggsjerka 30 nov - 3 dec

Den här veckan undrar Annika i sin jerka:

Nu står snart julen för dörren och då är frågan vad du önskar dig för bokliga saker i julklapp?

Jag måtte vara en lycklig person för jag funderade en stund och kom inte på en enda pryl som är boklig och som jag önskar mig i julklapp. Böcker har jag i parti och minut, i travar och drivor, och utöver det i långa listor över sånt jag tänker läsa. Så skulle jag få ytterligare böcker i julklapp hade de nog stressat mig lite, tror jag. Funderade ett tag på att skriva Ipad för att jag ville testa att använda den som läsplatta - men skulle jag önska mig en Ipad så vore det inte i första hand för läsning utan för annat som inte är särskilt bokligt. Den går bort som jerka-svar.

Så jag tolkar frågan lite fritt i stället. (det brukar jag göra och det är kul!) Vad jag önskar mig i jul är mycket ledig tid där jag verkligen kan försjunka in i läsandet. Jag önskar bort alla måsten, eller styrkan att kunna tänka bort alla måsten. Jag vill kunna låta bli att sätta igång datorn och låta bli att låta tid förslösas på surfande. Jag vill läsa, och läsa, och läsa! Det känns som att så mycket lästid liksom bara har flutit bort i höst.

Förutsättningarna är goda. Jag har lyxigt mycket ledigt i jul - från skolavslutningen 20 dec ska jag ha semester och ledigt alla dagar utom en (då ska jag jobba ynkans 4 timmar) ända fram till skolan börjar igen 9 januari. Måtte jag bara kunna lägga all min tid på att verkligen slöa, slappa, pilla navelludd, vända på dygnet och försjunka i min läsfåtölj så att botten nästan går ur den!

13 kommentarer:

 1. Hoppas du lyckas med att släppa måsten så du får riktigt bra med lästid :)

  SvaraRadera
 2. Jag har också goda förhoppningar om att ägna lovet åt en massa läsning!

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas Tomten kommer med massor av lästid till dig :)

  SvaraRadera
 4. ^Åh vilken lyx!! Det låter så trevligt att man kan skippa julen för lite egen tid och bara få läsa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, julen ska inte skippas - men inte firas hemma hos oss så det blir minimalt med måsten för att fixa julmat och sånt i alla fall.

   Radera
 5. Då önskar vi detsamma. Hoppas nu att det blir sant!

  SvaraRadera
 6. Det låter som en underbar önskan. Får hoppas att du har varit snäll under året...

  SvaraRadera
 7. Hoppas du får riktigt mycket tid för läsning i jul, då.

  SvaraRadera
 8. Jag har varit väldigt snäll hela året. Ialla fall mesta tiden. Så jag tycker att tomten ska ha med mycket lästid i säcken.

  SvaraRadera
 9. Jag hoppas också allra mest på att få ta det lugnt och hitta lästid.

  SvaraRadera
 10. Det låter som en underbart lång och skön ledighet du har framför dig. Själv måste man jobba några dagar men jag hoppas ändå på lite trevlig lästid under julen. Det har varit ont om det i oktober och november...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis - tiden bara försvinner just nu känns det som.

   Radera
 11. Jag önskar mig också lästid. Hoppas att vi båda får det :-)

  SvaraRadera