fredag 31 juli 2015

Seducing an Angel

Jag fortsätter mitt romanceläsande i Mary Balogh-land. Grejen är med de här Huxtable Quintet-böckerna är att jag aldrig kan sluta läsa dem förrän jag nått sista sidan och true love och happily ever after och allt det där. Så klockan har blivit både 02.00 och 03.00 innan jag har gått och lagt mig vilket säkert är hyfsat oansvarigt men helt och hållet Mary Baloghs fel. Som tur är har jag fortfarande semester...

Seducing an Angel är fjärde boken om syskonen Huxtable, och nu är det alltså dags för lillebrorsan Stephen, tillika numera earlen av Merton, att hitta den enda och rätta. Jag suckade lite över titeln, och kände lite Barbara Cartland-vibbar av den. Åhå, karln skulle hitta en rådjursögd och mycket ung skönhet som storögt och oskuldsfullt betraktade världen och kände sig tryggast när hon fick söka skydd i något litet kapell eller så, och som rodnande inte skulle klara av att se världens smuts? (ja, jag HAR läst sanslöst många Cartland-romaner i mina dar) Och så skulle han beskydda henne samt bli glad över att det fortfarande fanns oskuld här i denna depraverade värld?

Nej. Nej, nej, nej....helt och hållet fel. Så här är det i stället: den oskuldsfulla ängeln som ska förföras? Det är Stephen själv... Han är ju så ung, och så strålande vacker, och så snäll, och så...oskuldsfull. Och vek?

Och den som ska förföra honom är Cassandra. Cassandra är 1. några år äldre än Stephen, och har 2. ganska nyligen blivit änka, så är långt ifrån oskuldsfull. Dessutom är hon ökänd inom societeten eftersom hon 3. tydligen hade ihjäl sin f.d. make. Med en yxa.

Seducing An Angel handlar om hur en yxmörderska ska förföra lillebror Stephen Huxtable. Hur kommer detta att sluta? (men hallå...hur tror ni?)

Titel: Seducing an Angel
Serie: Huxtable Quintet #4
Författare: Mary Balogh
Utg år: 2009
Förlag: Delacorte Press
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar