onsdag 29 mars 2017

The Governess Affair

Hos Sara Pepparkaka läste jag om en romanceförfattare jag blev nyfiken på: Courtney Milan. Det jag gav mig på allra först var en novella, inledningen till serien The Brothers Sinister där denna A Governess Affair alltså har ordningsnummer 0.5.

Jag sögs in direkt. Så mycket det får plats i denna lilla pärla! Så lovande för många, många timmars framtida läsning av Milan, för henne kommer jag definitivt läsa mer av! Det hon verkar bäst på (har ju bara läst denna korta plus nästa bok i serien, The Duchess War, men jag återkommer till den) är absolut underbara dialoger, humor och personkemier det slår gnistor om.

Här finns en hertig, men det är inte han som får bli kär och utvald. Nä, det är en man i hans tjänst, en simpel mister, en av de många sönerna till en gruvarbetare som gett sig den på att arbeta sig upp till en egen förmögenhet och visa farsan vad han går för. Mr Hugo Marshall är den som måste "lösa det där guvernantproblemet" hertigen själv inte pallar med.

Det är nämligen så att herr Högmodig och Burdus Hertig varit på besök hos någon bekant under en tid, och där hållit på att tråkas ihjäl. Det enda kul han hade var att ligga med guvernanten de hade anställd i huset. Hon sa ju inte direkt nej, och vem skulle förresten vilja säga nej till en hertig? Va? Det jobbiga är nu att tjejen fick sparken från guvernantanställningen, och tycks tro att det är hans, hertigens fel på något sätt? Och nu vill hon ha upprättelse och rättvisa, och hur skulle han kunna ge henne det? Han har ju precis gift sig, och fina (och framför allt rika) hertiginnan skulle bli så arg om hon fick höra talas om affärer med guvernanter. Och... det allra jobbigaste är att den där eländigt envisa guvernantbruden har satt sig på en bänk på torget utanför huset. Där tänker hon sitta tills hon får som hon vill. Alla ser henne ju! Tjänstefolket, vänner som kommer till huset, och också snart hertiginnan själv när hon kommer hem från en resa. Och kan nu bara mr Marshall fixa det där, tack?

Hugo ska fixa. Men kvinnan på bänken är miss Serena Barton, och hon har gett sig den på att få rätt i det här. Möjligen gäller det hertigens ära (och hertiginnans pengar) - men för Serena gäller det livet.

I denna lilla novella finns en av de finaste kärleksscener jag läst, en med hårnålar. (nej, ni får läsa själva) Och, som sagt, jag ska läsa mer av Courtney Milan. Mycket mer.

Titel: The Governess Affair
Serie: The Brothers Sinister #0.5
Författare: Courtney Milan
Utg år: 2012
Finns att ladda ner på Amazon (gratis just nu) här 

2 kommentarer: