tisdag 13 mars 2018

Dream On

Jag läste raskt vidare om Liv Silver och hennes drömtillvaro i London efter att ha gillat humor, karaktärer och story i Dream A Little Dream.

Men luften gick liksom ur det hela, och jag fick kämpa en del för att ta mig igenom den här. Det händer inte mycket nytt, och det är verkligen en typisk mellanbok, bryggan mellan allt som byggs upp i bok ett och allt som ska avslutas i bok 3. Dialogerna är fortfarande rappa, men det är mindre av dem. Kärleksintresset är fortfarande där men för att få åtminstone en liten gnutta spänning så blir det en liten fnurra på tråden mellan Liv och Henry. Det vi allra mest får läsa om är eviga utflykter i drömkorridorerna, med drömaction som blir platt och trist.

En bra sak som bär upp: nya karaktären mrs Spencer, Graysons och Florences Granny, eller the Beast in Ocher, eller "the she-devil with the Hermès scarf". Hon är bara så underbart vedervärdigt elak.

Annars mest gäsp, alltså. Jag kommer dock läsa färdigt trilogin, vill ju veta varför de kan trampa runt i de där drömkorridorerna överhuvudtaget. Och om det finns någon demon. Och om au-pair-Lottie får sin Charles. Och lite andra saker som är i luften.


Titel: Dream On
Serie: The Silver Trilogy #2
Författare: Kerstin Gier
Originaltitel: Das zweite Buch der Traüme
Översättning från tyska till engelska: Anthea Bell
Utg år: 2016
Förlag: Henry Holt Company
Köp den till exempel här eller här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar