måndag 10 augusti 2020

Sagan om Isfolket 11: Blodshämnd

Jag läser om hela Sagan om Isfolketoch den här gången bloggar jag om dem också. Ett kort inlägg om varje bok, och inläggen är fyllda av alla möjliga spoilers och avslöjanden eftersom jag skriver för de som liksom jag själv redan har läst och vill minnas tillbaka (kanske själva bli sugna på att också läsa om).


En direkt fortsättning på bok 10 Vinterstorm som slutade med att Villemo fick begrava Eldar Svartskogen uppe på fjället i vinterstorm och sedan hittas och hämtas hem av Dominic. Nu ligger hon i sin säng och är först riktigt sjuk, och sedan ett antal månader bara Djupt Olyckligt Med Brustet Hjärta. Fast ganska snart är det mest den olyckliga kärleken hon vårdar, Eldar som ju var rätt tvivelaktig har hon mer eller mindre glömt hur han ser ut, och hon får höra mer och mer om allt han hade gjort.
Tyvärr blev Villemo så indragen i blodsfejden mellan Eldars släkt och en annan släkt att det nu är fara för hennes liv. Den andra släkten ska ha hämnd. Minnesvärt är när Villemo blir knuffad ut över ett stup men lyckas hänga kvar i en björkslana, i många timmar innan hon med nöd och näppe räddas till livet. Men till sist tar turen slut och hon blir bortförd och inlåst i en lada på okänd plats. Det tar många månader innan hennes familj hittar henne. Ja, först är det Dominic som hittar henne, men han bär sig så dumt åt att han raskt har blivit inburad i cellen intill Villemo. Hursomhelst blir de räddade, blodsfejden avslutas och Dominic och Villemo har blivit kära i varandra. (och den här gången är det på riktigt, vet hon) Tyvärr förbjuder deras familjer dem att få varandra eftersom de är släkt. Förvisso på långt håll (fyra led, bryllingar??) men Isfolkets förbannelse kan slå igenom om de får barn. Så, nope. Villemo får återigen Ett Krossat Hjärta Och Inget Hopp Om Framtiden.
Ack.

Titel: Blodshämnd
Serie: Sagan om Isfolket #11
Författare: Margit Sandemo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar