tisdag 18 maj 2021

Men oj! Plötsligt tror jag läslusten kom tillbaka!

 Hej, kära, kära blogg! Jag vet att du tror att jag övergett dig. Sist jag ens öppnade dig så var det mars, och då var det för att skriva ett gnällig inlägg om en bok jag tror jag tog mig igenom i januari. För det har ju varit så här: sedan i januari har jag inte läst. Ingenting. Och detta är något som aldrig hänt mig förut sedan jag läste min första bok (Karlsson på taket flyger igen, hösten jag hade fyllt sju), så det känns rätt konstigt. Jag vet inte vad som hände, men lusten bara försvann. Jag spelade datorspel i stället, vilket ju i och för sig är en alldeles förträfflig fritidssysselsättning, men inte är så kul att skriva om på en bokblogg. Och så har jag lagt timme efter timme efter timme på såna här bildpussel som heter "nonograms" och som går ut på logik, envishet och pallar-fan-inte-resa-mig-från-middagsbordet. Tydligen behövde min hjärna detta.

Jag tog det hela med rätt stor ro ändå, och tänkte att läslusten väl lär komma tillbaka. Jag har ju inte genomgått någon större personlighetsförändring.

Och så häromkvällen så tog jag ett bad, och började läsa Binas historia av Maja Lunde - och fastnade äntligen. Kanske nu då...?

Och nu på jobbet (jag jobbar ju på ett bibliotek) så fick jag en plötsligt lust att bara plocka ihop en bokhög till mig själv. Så där som jag gjort i alla, alla år. Inte plocka efter någon de-här-borde-jag-läsa-lista, utan bara det som lockade just nu. 

Det blev några serieböcker, och två barnböcker. Vei 1 och 2 av Sara Bergmark Elfgren & Karl Johnsson, Statarna av Kalle Lind & Jimmy Wallin (hade aldrig sett förr men älskar Kalle Linds krönikor), Maran av Lina Neidestam, en Lilla Berlin av Ellen Ekman, och så Djupgraven (Camilla & Viveca Sten) och Den fasansfulla sagan om lilla Hen (Lena Ollmark & Per Gustavsson) från Hcg-hyllan.

Ikväll! Ikväll känner jag för att läsa. Sitta i uterummet i majkvällen och läsa bok. 

Vi får se - ett tu tre kanske det till och med kommer lite inlägg här om de där böckerna jag lånat hem. 

The Possible Return of the Carolinska Läslust


4 kommentarer:

 1. Härligt att höra att det eventuellt är på rätt väg! Har saknat dina inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blev att höra det! Ja, hoppas det vänder nu :)

   Radera
 2. Jag har också varit helt biten på nonogram de senaste dagarna! Men jag spelar på mobilen och där är det svårt att köra något annat än de allra enklaste, sedan blir rutorna för små...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var på mobilen jag började, men det blev alldeles för pilligt för mina klumpfingrar, så jag hittade till appen "Paint it back" på Ipaden i stället. Väldigt bra och tydlig, och rolig. Nu har jag spelat alla (!) nonograms i den och övergått till någon annan som jag glömt exakt namn på men något med "katana" som i samurajsvärden du vet.

   Radera