fredag 21 september 2012

Bokbloggsjerka 21 - 24 sept

Den här veckan frågar Annika i sin bokbloggsjerka:

Berätta om en bok (eller flera) som du har fått, lånat, köpt etc. den här veckan

Och jag läste den här frågan precis när nya bokpaketet kommit. Så jag kan inte stå emot även om det nog egentligen inte var så här frågan var tänkt...för det är ju inte mina egna böcker. Det är bibliotekets. Fast det är jag som har beställt dem.
Så det blir lite bibliotekarieliv nu: En av de bästa sakerna med att jobba som barn- och skolbibliotekarie är att jag får sitta och välja ut vilka barn- och ungdomsböcker vårt lilla bibliotek ska köpa. Och så kommer då de här bokpaketen modell jättestora från AdLibris, och så ska man Packa Upp Helt Nya Böcker Som Ingen Annan Har Läst. Lycka!!! Sen ska böckerna ställas ut i biblioteket och så ska man berätta för barnen vad det är som har kommit. Det som är nytt som ingen känner till försöker jag själv läsa så att jag kan bokprata om böckerna för barnen - så när böckerna står där nya och fina så har jag lyxen av att gå och plocka såna böcker jag vill bokprata om den närmaste tiden. Det är faktiskt helt underbart.

Idag kom alla de här böckerna:

 
 
 
 
Och bland dem står till exempel de här:
 
Kerstin Gier/Rubinröd, första delen i serien Tidlös kärlek där kommande delar heter Safirblå och Smaragdgrön. Jag är inte riktig klar över hur det hänger ihop men det ska vara kärlek i olika tidsepoker, möjligen med tidsresor inblandat. Men jag känner på mig att det är bra.
 
Michelle Paver/Den utstötte första delen i nya serien Bronsdolken. Och eftersom jag läst alla delar i Vargbröder och tyckt om åtminstone de första tre delarna innan jag tröttnade lite så ska jag givetvis läsa den här som utspelar sig på bronsåldern.
 
Peter Barlach/Det är jag som är Caroline ungdomsbok av han som skrev Inte bara tennis med flera som jag tyckte mycket om. Caroline flyttar tydligen hastigt och lustigt hemifrån fast hon bara är 17 och ska klara sig själv.
 
Patrick Ness/De brinnande knivarna som avslutar Kaostrilogin. Oj vad jag har längtat efter den här! Bok nummer två i serien orkade jag inte vänta på svenska översättningen ens utan läste på engelska. Jag har iofs längtat lika mycket efter den här men haft så mycket annat att läsa så att jag inte tänkte på att tiden gick och alltså har den hunnit komma på svenska. Läsa, läsa, läsa!
 
Och så Het! Den erotiska novellsamlingen för ungdomar, skriven av de bästa svenska ungdomsförfattarna. Jag är bara Så Väldigt Nyfiken!!
 
Det är fredag eftermiddag. Två av böckerna plockar jag med mig hem över helgen för då är biblioteket ändå stängt och inga barn kan låna. Ha! vad bra jag har det. Gissa vilka två jag tar?

19 kommentarer:

 1. Känner igen mig på pricken. Jobbar på skolbibliotek och det är riktigt härligt att plocka upp de där paketen.

  Jag gissar att du tog hem Bronsdolken och Het :)

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig känsla!
  Jag har läst både Rubinröd och Det är jag som är Caroline och skrivit om dem på bloggen. Rubinröd blev också min dotters nya favorit!

  SvaraRadera
 3. Jag jobbar extra på universitetsbibliotek och tycker också att det bästa är att få packa upp de nya böckerna! Och då det ofta är mindre intressanta böcker av kurslitteratursort blir det extra kul när det dyker upp lite skönlitteratur! ;) Och då det inte är jag som köper in dem, blir det en roligare överraskning varje gång (;

  SvaraRadera
 4. Jo, så gissar jag på Het och De brinnande knivarna;-)

  SvaraRadera
 5. Måste vara en underbar miljö att arbeta i. Ibland ångrar jag att jag aldrig utbildade mig till bibliotekarie när jag var yngre, vilket jag var inne på. Men gjort är gjort. det är alltid en speciell känsla med helt nya fräscha och helt orörda böcker. Lycka!!

  SvaraRadera
 6. Känslan jag får när jag tittar på bilden är lite som när The English Bookshop laddade upp en bild på när de hade fått 300 kg, tror jag det var, böcker. A mixture of awe and envy.

  Het är jag också nyfiken på.

  SvaraRadera
 7. Praktiserade på bibliotek i ungefär ett år när jag var i 20-årsåldern och det var en helt underbar tid. Stark i armarna blev jag också av alla böcker jag bar hem :)

  SvaraRadera
 8. Vi har ett mycket litet skolbibliotek på min skola och jag fick köpa in böcker dit tidigare i höstas. Så himla kul att få två kartonger med alldeles nya böcker att ställa upp på hyllorna! Önskar bara att eleverna lånade mer ...

  SvaraRadera
 9. Oj oj oj! Du vinner denna veckans jerka, tror jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju en rejäl trave! Fast det är ju inte jag utan biblioteket som vinner... :)

   Radera
 10. Har nu läst ut de två första novellerna i "Het!" så ja! den gissade ni rätt på att jag tog hem.

  SvaraRadera
 11. Spännande! Själv sitter jag och jobbar på ett antikvariat så jag är också omgiven av böcker, men omsättningen är inte så stor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men böckerna runt dig har varit någons, och det är det jag tycker så mycket om med antikvariatsböcker. Bäst är de med någon liten hälsning skriven på försättsbladet, med sirlig skrivstil. Jag besökte många antikvariat förut, köpte massor av klassiker. Nuförtiden blir det tyvärr nästan aldrig av - kände nu att jag saknar det.

   Radera
 12. Oj! Man kanske borde ta och bli bibliotikarie i alla fall... ;)

  SvaraRadera
 13. Lyckliga du som är biblitekarie... synd att jag själv alldrig kom på att man kunde bli det när jag var i gymnasiet. :)

  Rubinröd är en bok som jag verkligen ser fram emot att läsa.

  Och Het är spännande också... det är inte ofta man set erotiska böcker för ungdomar!

  SvaraRadera
 14. Härligt! Jag älskar bibliotek och hade kunnat tänka mig att arbeta därom det inte vore för att arbetschanserna är så få. Är nyfiken på Rubinröd men jag gissar på Het och Den utstötte!

  SvaraRadera
 15. Söndagkväll, och jag läser de sista sidorna i "Rubinröd", som var den andra boken jag tog hem. Riktigt, riktigt bra är den! "Het" har jag fortfarande bara läst två noveller i. Bra, men en novellsamling är lite svår att sluka i ett nafs. Jag måste liksom smälta novellerna lite och ta andra böcker i mellan.

  SvaraRadera
 16. Alltid roligt med bokpaket oavsett vem som ska ha det. Jag gissar i alla fall på Het och hoppas att du också tycker om den.

  SvaraRadera