torsdag 22 augusti 2013

Bermanns förhållandetest: Hur du vet att du kan leva med din partner

Jag läser Den nya människan av Boel Bermann. Recensionsdag är först nästa vecka, så ett längre inlägg om boken kommer. Men här kommer ännu en teaser - jag är ju stolt medlem av det bloggande street teamet för boken:

Jagberättaren i Den nya människan sitter inte still i Sverige och är rädd för de nya människorna. Nej, hon reser. I Frankrike, i Laos, i Tyskland. Här är ett vykort från Berlin:Och så tänker jag dela med mig av ett citat ur boken också, fast har inte alls med Berlin att göra. Tvärtom är det väldigt svenskt:

"Vi försöker bygga upp en normal vardag tillsammans. Det börjar naturligtvis på Ikea. Vi har gjort en lista över saker vi behöver. Och åkt till det stora möbelkomplexet där alla rummen är hela och rena och lovar en fridsam tillvaro. Det känns gammaldags att gå mellan utställningsrummen, röra vid möblerna och provsitta soffor. Det är här vi ska samla ihop bitarna till vårt liv tillsammans. Varje val känns överväldigande stort. Som att om vi inte väljer rätt möbler så kommer vi inte att klara av att bo tillsammans. Är det så här det ska vara?"

Mer nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar