fredag 9 augusti 2013

Bokbloggsjerka 9-12 aug

Det var ett par veckor sedan jag var med i Annikas bokbloggsjerka. Den här veckan är det en så pass enkel fråga så att till och med jag kan masa mig till datorn och tota ihop ett svar. Annika frågar kort och gott:

Vad läser du just nu?

Jag läser tre böcker:

Vi kom över havet av Julie Otsuka som vi läser i en av mina bokcirklar just nu. Den är kort, endast 127 sidor eller så, och mycket speciell: den är skriven med vi-pronomen, vi är alltså berättarrösten. Handlar om de japanska "postorderbrudarna" som kom till västra USA 1919.

Och så fortsätter jag med mitt gigantiska projekt: att läsa igenom hela Wheel of Time-sviten av Robert Jordan. Jag är nu kommen till bok 13 (av 14): Towers of Midnight, är alldeles i början av den cirka tusen sidor tjocka tegelstenen. Och eftersom jag börjar jobba på måndag igen så känns det som att jag kommer att hålla på med den här ett antal veckor framöver parallellt med alla nya barn- och ungdomsböcker som jag vet väntar mig på jobbet (yej!).

Sen har jag förstås en ljudbok på gång också, för joggingturer, hundpromenader och tråkiga hushållsarbetestunder: Den vita liljan av Elisabet Nemert. Romantik i historisk miljö. Jag har väl lyssnat cirka 3 timmar av ca 14 timmar men kommer helt ärligt nog inte att lyssna så mycket mer på den. Det är rätt uselt och det finns så många andra böcker jag hellre vill lägga min tid på.

31 kommentarer:

 1. Klart man måste ha flera böcker på g samtidigt, man är ju på olika humör olika dagar och vissa böcker behöver verkligen varvas med något mer lättläst.

  SvaraRadera
 2. Okända böcker för mig, alla tre. Tycker mig dock känna igen namnet Robert Jordan och jag tror mig ha sett otaliga inlägg om Vi kom över havet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl ta och hitta alla de där inläggen om Vi kom över havet när jag läst färdigt den - det är kul att se vad andra har tyckt.

   Radera
 3. Det var bara böcker jag inte läst! :)

  SvaraRadera
 4. Vi kom över havet låter verkligen spännande! Hur tycker du det är att läsa om ett "vi"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite ovant i början, men det passar fint till just den här boken. Däremot har jag läst en annan bok med ett "vi" som berättar: Vi, de drunknade. Och den gillade jag inte alls, blev aldrig bekväm med vi-berättandet där.

   Radera
 5. Vi kommer över havet vill jag läsa men först måste den införskaffas. Jag läste nyligen Hotellet runt hörnet av bitter och ljuv som har ett liknande tema.

  SvaraRadera
 6. Äsch då är du ju snart i mål med Wot :) Ska bli roligt att se vad du tycker om den sista boken sedan. Jag och svågern pratade precis om den igår och ingen av oss kände oss särskilt nöjda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter illavarslande... Jag återkommer snart!

   Radera
 7. Brukar också har flera böcker i gång samtidigt, iallafall alltid en fysisk bok och en ljudbok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vill ju ha lite omväxling. Dessutom varvar jag "jobbläsning" med sånt jag läser bara för min egen skull.

   Radera
 8. Vi kom över havet verkar intressant. Har precis som Cissi i kommentarerna nyss läst Hotellet i hörnet av bitter och ljuv och man blir nyfiken på att få veta mer om japanska amerikaner :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag också. Visste nästan ingenting om dem förut.

   Radera
 9. Har inte hört talas om någon av nämnda böcker. Får kolla upp dem lite mer!

  SvaraRadera
 10. Har läst en bok av Elisabet Nemert och tyckte att den var rätt okey. Men har hört att hon är lite ojämn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har jag kanske haft otur. Undras vilken titel jag skulle tagit i stället?

   Radera
 11. Vi kom över havet har jag sneglat på några gånger, verkar som en viktig bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viktig vet jag inte. Eller jo - man får veta mer om något åtminstone jag inte hade tänkt så mycket på innan: japaner i amerika.

   Radera
 12. Elisabeth Nemerts böcker är himla bra, jag blir totalt fängslad av dem.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste ha valt fel titel. Vilken är den bästa?

   Radera
 13. Vi kom över havet är jag lite nyfiken på. Att den är så kort lockar ju lite mellan varven. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara skönt ibland, fast normalt gillar jag mest tjockare böcker. Men jag hade sett fel - den är inte 127 sidor utan i stället 170 sidor eller så. Fortfarande tunn, dock!

   Radera
 14. Jag har försökt det där med att ha flera böcker igång samtidigt. Men det funkar inte riktigt (ljudbok + fysisk bok är iofs en sak) Jag vill kunna hänge mig helt åt en bok i taget. Ser fram emot att börja läsningen av Vi kom över havet härnäst.

  SvaraRadera
 15. Undrar om jag skulle kunna jogga till en bok? Bra ide i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan det som mest får mig ut i joggingspåret - att jag har en spännande bok att lyssna på. Det verkar som att deckare funkar bäst. (då får man nästan springa lite längre än man tänkt sig ibland för att få höra hur det går...)

   Radera
 16. Vi kom över havet står på min läslista också, däremot känner jag mig skeptiskt till att jobba till ljudbok? Jag brukar behöva någon som skriker mig i öronen så det är snarare Linkin Park som gäller. Men man kanske ska testa? Har du något bra "börja jogga till ljudbok"-förslag? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något där det händer grejer, typ böckernas motsvarighet till Linkin Park :)
   Absolut inte Nemert. Själv verkar jag jogga bäst till deckare. Bäst har varit Åsa Larssons böcker (trots att de ju inte är särskilt actionfyllda).

   Radera
 17. Imponerad över att du har flera böcker på gång samtidigt, önskar att jag oxå klarade av det, men jag tappar bort mig i handlingen och blandar ihop personerna om jag försöker...

  SvaraRadera