torsdag 27 mars 2014

Jag har haft en tuff vecka. Jag behöver det här.

Jag, som nästan aldrig köper böcker, har på kort tid packat upp två bokpaket med böcker jag köpt och ska frossa i inom det närmaste. Det ena var ett paket med fantasy. Och nu idag packade jag upp det här:Ja, det syns ju på bilden: det är dags för romance!

När jag var i tonåren och tjugoårsåldern plöjde jag alla Barbara Cartlands romaner. Det kan säkert handla om över hundra stycken - hon var en mycket produktiv dam. Jag älskade dem! Det finns ingenting så njutbart som att dyka ner i en lord-slott-regency-vackra klänningar-ladies-enda rätta kärleken-story ett par timmar.

Sen har det gått alldeles för många år utan den sortens läsning i mitt liv. Nu ska jag råda bot på detta! Och för att kunna orientera mig i den ocean av böcker som romance-genren utgör så gick jag givetvis till Simona Ahrnstedts hemsida (och ja, jag har läst alla hennes böcker och tycker mycket om dem). Där läste jag om hennes favoritböcker inom sub-genren historisk romance (jag tror nämligen att det är i den delen av oceanen jag simmar allra helst) och sen var det bara att lyckligt beställa hem.

Elizabeth Hoyt/Wicked Intentions (första boken i Maiden Lane-serien)
Tessa Dare/A Night to Surrender
Lisa Kleypas/Devil in Winter
Joanna Bourne/The Spymaster's Lady
Eloisa James/When Beauty Tamed the Beast

Jag har andra böcker på gång som jag läser, men dem tänker jag ikväll lägga åt sidan. För alldeles precis nu när jag har publicerat det här inlägget ska jag knata ner till läsfåtöljen, hälla upp ett stort glas Staropramen och ha en skål med....oliver till det (ostbågarna har tyvärr fått utgå ur mitt liv nu för en period av strikt måste-för-h-e-gå-ner-lite-inför-maraton-i-september-diet). Jag tänker börja med Lisa Kleypas Devil in Winter. Den börjar så här:
"As Sebastian, Lord St.Vincent, stared at the young woman who had just barged her way into his London residence, it occurred to him that he might have tried to abduct the wrong heiress last week at Stony Cross Park."
Aaaaaaahhhh.....!

2 kommentarer:

 1. Så roligt att det är nån mer än jag som känner behovet av historisk romance mellan alla allvarliga, "svåra" böcker! Visst är det roligt att få läsa om alla kvinnor och män i regency-perioden och hur svårt det var att bara säga till den andre att man var kär..?
  Just nu har jag slagit mig på Vampire Diaries - inte riktigt samma sak, men ändå romance med lite vampyrer på det ;)
  Jag har ännu inte orkat börja på Game of Thrones, jag blir lite trött av att det är så många och tjocka böcker (trots att jag läst både Sagan om Ringen och Harry Potter flera gånger om). Men jag funderar starkt på om jag kanske bör läsa GoT, nu när du säger så mycket bra om dom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! ibland är det bara sådan kärlek, i den miljön, man behöver och ingenting annat.

   Game of Thrones ÄR maffiga. Jag brukar ta mig an dem genom att pausa ibland och sticka in andra böcker i läsningen. Lättare böcker, (jag läser ju många barnböcker som är perfekta att variera med) - eller kanske just romance... Men läs dem! Absolut!

   Radera