tisdag 18 augusti 2015

Sommarens bästa

Vad var det allra bästa med din sommar? frågar Helena idag i Kulturkollos tisdagsutmaning. Hon är snäll och ger lite olika kategorier också, så att jag inte helt får "men-är-sommaren-redan-över-och-vilken-grej-var-egentligen-bäst-panik".

Sommarens...

Bästa bok måste bli The Thief av Megan Whalen Turner, första boken i The Queen's Thief. Sicken sanslöst smart och välskriven bok! Karaktärerna! Hemligheterna! Storyn! Älskar den här. Älskar hela serien men den här var verkligen en käftsmäll.

Bästa dag är nog någon av dagarna på Gotland, fast vi inte fick solstekarvädret vi tyckte att vi hade förtjänat.

Projekt var att läsa slut på påbörjade serier. Det har gått sådär kan jag väl säga. Det är de där mastodontskrivarna Gabaldon och Sandersons fel alltihop. För det kan ju aldrig vara jag som varit överoptimistisk angående lästid?

Skönhetsupplevelse var precis i början på sommaren: Pilane skulpturpark. Ohotat.

Nya bekantskap är lille brorsonen Vinton, som jag förvisso träffade när han bara var några månader gammal, men som nu hade hunnit bli ett och en alldeles förträffligt trevlig liten person att lära känna.

Lärdom var lite trist det att lyssna på sin kropp. Struntar du i att den mår kasst och hostar och har sig och ändå jobbar på och tränar och låtsas som ingenting - så blir den sjuk när du äntligen har semester och ska vila och göra ingenting. Som ett brev på posten.

Kulturupplevelse var förstås i vanlig ordning på första, andra och tredje plats: läsning av böcker. Det är liksom den kulturformen som gäller för den här bloggskribenten. Skulpturerna i Pilane har jag redan nämnt, men sen var jag förstås och besåg lite ank-kultur också. Det är rätt fint.

Sommaren 2015... jag vet inte riktigt om jag är så nöjd med dig, trots allt? Känns som om du bara var hälften så lång som somrar borde vara?

12 kommentarer:

 1. För mig var det en besvikelse. Jag har inte läst The thief får kolla upp det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas sommaren 2016 blir en riktig höjdare för dig i stället!! Och ja, testa The Thief.

   Radera
 2. Det är viktigt att lyssna på kroppen, men tyvärr tänker man inte på det innan det är för sent ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, varför lär man sig inte?? Bättre att sjukskriva sig i tid, och vara sjuk en kort tid, än att göra det försent och vara sjuk länge.

   Radera
 3. Skulpturparken verkar intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den verkligen, jag vill åka dit fler gånger.

   Radera
 4. Ankan City låter som en grej jag bara måste se. Tyvärr missade vi Fårö helt förra gången (orkade inte stå i en flera timmar lång bilkö för att komma dit) så nu finns det ju ytterligare en anledning att återvända till Gotland :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, du måste dit igen!
   Otroligt nog var det ingen bilkö alls när vi körde dit fast det var i juli.

   Radera
 5. Jamen visst var den lite kortare än vanligt den här sommaren... Ska nog kolla upp den där The Queens thief vid tillfälle, den verkar vara något utöver det vanliga :-)

  SvaraRadera
 6. Regniga dagar gör sommaren kortare. Långa soliga är helt annorlunda. De håller på för alltid :). Det är väldigt vetenskapligt av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket vetenskapligt, och mycket klokt :)

   Radera